in

Uhapšen zbog pronevere više od 66 miliona dinara

Oni se sumnjiče da izvršili kivično delo zloupotreba položaja službenog lica kojom je prouzrokovana šteta veća od 66 miliona dinara.

Osumnjičeni V.V. se tereti da je kao odgovorno lice u jednoj firmi iz Stare Pazove u periodu od 2017. do 2021. godine u dogovoru sa odgovornim licem te firme isporučivao velike količine naftnih derivata i goriva jednoj firmi iz Ugrinovaca, iako je znao da ta firma zbog finansijskih poteškoća nije u mogućnosti da tu robu isplati.

Takođe, V.V. je zaposlenima u svojoj firmi naložio da ugrinovačku firmu ne stavljaju u izveštaje kao dužnike, iako je najveći dužnik zbog neplaćenog goriva.

Na taj način, osumnjičeni V.V. je preduzeću iz Stare Pazove, u kome je odgovorno lice, prouzrokovao materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 66,3 miliona dinara.

Osumnjičenom V.V. je određena mera zadržavanja do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, dok će protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica ugrinovačke firme, biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /