in

Uhapšeno 10 osoba zbog prevara preko društvenih mreža

Uhapšeno 10 osoba zbog prevara preko društvenih mreža

BEOGRAD –

Policija je uhapsila 10 osoba zbog sumnje da su preko društvenih mreža prevarile najmanje 1.000 građana i protivpravno prisvojile oko 56 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.Uhapšeni su M. M. (30), N. N. (29), 3. K. S. (32), M. D. (32), V. U. (34), kao i M. A. (27), J. D. (65), V. N. (30), V. D. (48) i L. A. (43).

 

Sumnja se da su oni preko društvenih mreža prevarili najmanje 1.000 oštećenih, obećavajući im sigurne dobitke na klađenju na fudbalske utakmice, a za uzvrat tražili da im uplate određene sume novca kako bi im rekli na koje utakmice da se klade.

Potom su oštećenima, kako se sumnja, slali falsifikovane tikete jedne kladionice sa dobitkom od 8.000 evra, tražeći da im uplate dodatnih 620 evra, kako bi im prosledili kodove za pristup dobijenom novcu.

Uhapšeni se terete da su nelegalno stečen novac – oko 56.110.000 dinara, ulagali u kupovinu stanova, automobila i drugih vrednosti.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste u Beogradu, Valjevu i Loznici pronađeno je i oduzeto više laptopova i telefona, kao i novac i vozila za koje se sumnja da su pribavljeni izvršenjem krivičnih dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.