in

Вештаци закључили да је инспектор Јовић умро од короне

Јовић је преминуо у болници прошле године од короне, али његов отац и поједине колеге сумњају у то, због чега су тражили да се случај истражи.

Вештаци су утврдили да је смрт наступила услед тешког обостраног запаљења плућа узрокованог корона вирусом (САРС-ЦоВ-2 вирусом – болести ЦОВИД-19) и насталих компликација ове инфекције у виду прогресивног погоршања плућне функције и развоја шокног стања, наводи тужилаштво.

У мишљењу вештака се прецизира да је смртни исход наступио и поред свих мера интензивног лечења предузетих све време боравка у специјализованој болници, од укупно скоро три и по недеље.

„На основу медицинске документације у списима може се рећи да се узрок смрт пок. Дејана Јовића не налази у некој другој околности која није у директној вези са вирусном инфекцијом САРС-ЦоВ-2“, наводи Тужилаштво.

Анализом медицинске документације у списима која се односи на лечеење Јовића, вештаци су установили да су сви појединчцни налази међусобно сагласни, јасни и логични по правилима медицинске струке, као и да је ток болести који је описан у медицинској документацији у списима описан правилно, да је јасан и логичан, те да је смртни исход јасан и логична последица таквог тока и историје болести од које је Јовић преминуо.

По пријему овог мишљења које је потписала Комисија вештака коју су чинили: два доктора специјалиста судске медицине, специјалиста за инфективне и тропске болести и специјалиста анестезиологу, реаниматологију и интензивну терапију, Више јавно тужилаштво указује да ће у најскорије време донети одлуку у вези са кривичним пријавама поднетим у вези са смрћу Јовића.

Више јавно тужилаштво у Београду поступа по кривичној пријави Новог полицијског синдикалног савеза Србије поднетој 4. марта 2022. године против више познатих и НН лица због постојања основа сумње да су извршили кривично дело убиство, на штету полицијског службеника МУП-а Р Србије Дејана Јовића.

Кривична пријава је одмах здружена већ постојећим пријавама у предмету КТР 32/22 , саопштило је недавно тужилаштво.