in

Blinken u Izraelu nastupa kao Jevrejin! Evo ko su Jevreji u vrhu američke politike

Blinken u Izraelu nastupa kao Jevrejin! Evo ko su Jevreji u vrhu američke politike

Odavno se zna da je državni sekretar SAD Entoni Blinken – Jevrejin, da ima uz američki i pasoš Izraela. Pre neki dan u Tel Avivu – on se time i javno hvalio, a od početka rata ( za nedelju dana) doleteo je čak tri puta iz SAD u Izrael da vidi Netanjahua.

Poslednji put je doveo i Bajdena sa sobom, koji se prvih dana malo premišljao oko dolaska. Evo ko su još uticajni Jevreji u američkoj politici i državnom aparatu.

Ogroman broj kongresmena, senatora, guvernera, ministara, sudija i osoba na najvišim položajima u SAD ima uz američko i izraelsko državljanstvo.

Alehandro Nikolas Majorkas preuzeo je dužnost američkog sekretara za unutrašnju bezbednost nakon Bajdenove inauguracije. Sin je kubanskog Jevrejina i rumunske Jevrejke čija porodica je napustila Rumuniju pre Holokausta, kao mnogi uticajni koji su imali „dojavu“. Njegov otac je potom pobegao u Sjedinjene Američke Države 1960. godine od revolucije na Kubi.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Dženet Luiz Jelen, Bajdenova ministarka finansija, rođena je u leto 1946. u jevrejskoj porodici u Bruklinu.

Merik Brajan Garland – generalni tužilac Sjedinjenih Država – potiče iz jevrejske porodice koja je stigla iz Rusije. Roditelji njegovog oca i majke su emigrirali (kao i Blinkenov pradeda Meir Blinkin) iz Ruske imperije.

Džefri Danston Zients – šef protokola Bele kuće – rođen je pre 57 godina u Vašingtonu, u jevrejskoj porodici.

Avril Janika Hejns – direktorka Nacionalne obaveštajne službe, prva žena u istoriji SAD na toj funkciji – rođena je u Njujorku. Majka joj je bila Jevrejka i umetnica Adrijen Rapin (originalno prezime Rapoport).

Guverner Kolorada, član Demokratske stranke Džared Šuc Polis. Njegovi preci, Jevreji koji su živeli u Ruskoj imperiji, na teritoriji sadašnje Ukrajine i Poljske, emigrirali su u Sjedinjene Države početkom dvadesetog veka.

Guverner države Havaji, član Demokratske partije Džošua But Grin – rođen 1970. godine u državi Njujork u jevrejskoj porodici. Jedan je od retkih političara koji „priznaje poreklo“ i ponosno piše u zvaničnoj biografiji da je po religiji „Jevrejin“ iako je osnovno i srednje obrazovanje stekao u Kvekerskoj gimnaziji (kvekeri su hrišćanska verska zajednica).

Guverner Ilinoisa, Džej Robert Priker, takođe je član Demokratske partije. I njegovi preci su sa teritorije današnje Ukrajine.

„Potičem iz jevrejske porodice iz Ukrajine“, rekao je u jednom intervjuu.

Guverner Pensilvanije, član Demokratske partije Džošua David Šapiro, rođen je pre 50 godina u jevrejskoj porodici u Kanzas Sitiju. Pohađao je srednju školu na Jevrejskoj akademiji Akiba. Kada je početkom ove godine stupio na dužnost guvernera, položio je zakletvu na hebrejskoj Bibliji, posebno preuzetoj za tu svrhu iz Nacionalnog muzeja američke jevrejske istorije.

Njegov direktor je naveo: „Izabrani guverner Šapiro je Jevrejin ponosan na svoju nacionalnost i veru. On je svoju veru čak učinio delom svoje političke kampanje“.

Šapiro je trenutno jedan od najglasnijih „botova“ Izraela na Tviteru.

Naravno, Jevreja u vrhu američke vlasti ima daleko više, većina taj podatak krije, ali zanimljivo je da je Jozef Bajden pre nekoliko dana prilikom posete Tel Avivu izjavio sledeće:

„Izrael je zemlja gde sam i ja rođen“…

Nije rođen u Izraelu zvanično, šta više rođen je neku godinu pre nego što je osnovan Izrael, ali mogao je tu da odraste i da se toga emotivno priseti u fazi demencije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Fakti, Srbin.info)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /