in

Dugin: Rusija će ući u još jedan sukob

Dugin: Rusija će ući u još jedan sukob

Zapad je prinuđen da se bori protiv svakoga u ime nekog cilja koji više ne može da artikuliše, smatra ruski filozof

„Pokušajmo da opišemo jedan od mogućih scenarija dalje eskalacije na Bliskom istoku: Palestinski ustanak počinje na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu. Mahmud Abas ne može da obuzda situaciju, a videvši Izrael kako sprovodi potpuni genocid u Pojasu Gaze, Palestinci pokreću sveobuhvatnu pobunu“, napisao je ruski filozof Aleksandar Dugin u objavi na Iksu, svoju verzija razvoja događaja na Bliskom istoku.

In smatra da bi u tom slučaju IDF nastavio da „masakrira civile u Pojasu Gaze“, i da bi širom sveta “porasli porotesti protiv zapadnih proameričkih liberalnih elita koje jednoglasno stoje u korist Izraela“.

„Hezbolah se uključuje i gomile Arapa iz Jordana probijaju kordone na granici. SAD pokreću preventivne udare na Iran, koji je sve više uključen u sukob, a Iran uzvraća udarac Izraelu. Sirija ulazi u rat, napada Golansku visoravan. Dolazi do brze mobilizacije čitavog islamskog sveta“, tvrdi Dugin.

On je naveo da bi onda, kako je rekao, proameričke islamske države, i to Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, i druge, ušle u sukob na strani Palestinaca, i da bi im se potom pridružile Pakistan, Turska i Indonezija.

„Priča o talibanima koji šalju trupe na Bliski istok iz lažnih vesti postaje stvarnost. Počinje veliki džihad islamskog sveta protiv Zapada i Izraela. Rusija zauzima prvo neutralnu poziciju, ali ne žuri da podrži Izrael, jer u Ukrajini ratuje sa Zapadom, koji je pak potpuno na strani Izraela“, smatra Dugin i dodaje da bi u nekom trenutku “došlo do pobune u istočnom Jerusalimu“.

On navodi da bi zatim „Palestinci proglasili potrebu da ograde džamiju Al-Aksa radi zaštite od IDF“, nakon čega bi IDF navodno lansirao raketni napad na tu džamiju.

„Ona biva srušena. Put ka izgradnji Trećeg hrama je očišćen. Ali… Milijarda muslimana, od kojih je 50 miliona (zvanično) u Evropi, diže ustanak sada na samom Zapadu. U Evropi izbija građanski rat.

Neki Evropljani su na strani LGBT, Soroševe i atlantističke elite, a neki sklapaju savez sa muslimanima (po uzoru na Alena Sorala) i pridružuju se antiliberalnoj revoluciji“, smatra Dugin, navodeći da bi potom SAD upotrebile taktičko nuklearno oružje protiv Irana, a Rusija protiv Ukrajine.

Dugin smatra da bi kao posledica svega toga izbio Treći svetski rat.

„Rusija se konačno odlučila i stala na stranu muslimana. Američki dispenzacionalisti shvataju da je došao čas. Rusija napada, iako indirektno, Izrael. U ruskoj viziji, Zapad je pod direktnom vlašću Antihrista.

Mnogi svetski lideri umiru, pojavljuju se novi sa daleko radikalnijim uverenjima“, navodi Dugin i dodaje da bi, navodno, Kina potom napala Tajvan, odvlačeći tako pažnju NATO i SAD.

„Zapad je prinuđen da se bori protiv svakoga u ime nekog cilja koji više ne može da artikuliše – sve stare teze o ‘ljudskim pravima’, ‘građanskom društvu’ i drugim najavama nestale su u surovoj realnosti nadolazeće totalne smrti. Ilon Mask priznaje da je potpuno prestao da shvata šta se dešava“, navodi Dugin i zaključuje da, nakon svega, samo “Mesija“ može spasiti situaciju.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /