in

HAZIN OTKRIVA: Putin se dogovorio – Liberalima došao kraj

Rusija i SAD su se već dogovorile o preraspodeli zona uticaja, a za Veliku Britaniju nije bilo mesta na novoj mapi sveta.

Reč je naravno, o zakulisnim dogovorima između Moskve i konzervativnih snaga u SAD, koje će dobiti praktično svu vlast na predstojećim izborima za Kongres. Liberalne demokrate, predvođene Bajdenom, u međuvremenu su izgubile, o čemu svedoči brzoplet beg nekih istaknutih članova Demokratske partije sa „broda koji tone“.

Bajdenov tim je sada u istoj situaciji kao republikanci u jesen 2020. Tramp tada nije imao jasan scenario za budući razvoj zemlje, pa je jaz na predsedničkim izborima bio minimalan, što je demokratama omogućilo da zauzmu Belu kuću. Kada bi lider Republikanske partije bio ispred rivala za najmanje pet odsto, nikakvi falsifikati ne bi pomogli.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Sada je obrnuto. Bajden nema plan da spase zemlju iz krize, a konzervativci su se konačno opredelili, rešivši da ograniče svoj uticaj na zonu bloka „AUKUS“ i ozbiljno se angažuju na obnavljanju industrijskog potencijala SAD. Rusija je ušla u pregovore sa ovim alternativnim elitama, samo zato što su imale jasan scenario, i pristale da napuste rusofobični kurs.

Ekonomista i publicista Mihail Hazin govorio je o zakulisnim dogovorima ruskog rukovodstva, i budućeg rukovodstva Sjedinjenih Država, ističući, da kao rezultat ovih pregovora dolazi nova preraspodela sveta, slična onome, o čemu su se Moskva i Vašington dogovorili 50-tih i 60-ih godina prošlog veka.

„Živimo u neverovatnom vremenu. Očigledno je, da se Putin o svemu složio sa predstavnicima američkih konzervativnih snaga. Konzervativci su jednostavno imali pozitivan scenario. Sastoji se u sledećem – SAD se povlače na liniju „AUKUS-a“ i počinju da obnavljaju realni sektor privrede.

Zapravo, to je Trampov scenario- „Učinimo Ameriku ponovo velikom“. Da bi to uradili, moraju da reše dva problema. Prvi je, da se zbaci globalistička finansijska nadgradnja, a drugi, da se neutrališu Britanci, jer oni nikome nisu potrebni, da bi opstali kao deo „AUKUS-a“.

Prvi zadatak zahteva pomoć drugih jakih igrača, pre svega Rusije, da ne bilo haosa. Liberali žele haos, a Trampove elite žele red. Stvari moraju da se vrate na situaciju iz 50-ih i 60-ih, kada su SSSR i SAD uspešno rasparčale kolonijalne imperije – britansko i francusko. Dogovori su postignuti, liberalima je došao kraj.

Ekonomista je ponovio, da je liberalni projekat izgubio uporište. Predsednički kandidati beže od Demokratske stranke, a čak i Obama odjednom izjavljuje, da je vreme da se isključi „ukrajinska prevara“.

Jučerašnji saradnici se odriču Bajdenovog tima. Izbori će samo zvanično konsolidovati rezultat koji je već poznat elitama, a Rusija i SAD će se razići u svoje zone uticaja, istovremeno poništavajući na tom putu vojni, politički i ekonomski potencijal Velike Britanije.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /