in

Istraživači pronašli uznemirujuće predviđanje Žirinovskog o Sjedinjenim Državama i Bliskom Istoku

Predviđanja Vladimira Žirinovskog imaju dugu istoriju i obuhvataju širok spektar tema, od geopolitike do društvenih pitanja.

Njegove izjave često izazivaju kontroverze zbog ekstremističkog tona i provokativne prirode, ali one takođe mogu pružiti zanimljiv uvid u njegov politički pogled i gledište na budućnost.

Najpoznatiji primer Žirinovskog predviđanja je njegova izjava na ruskoj televiziji u decembru 2021. godine, pre nekoliko meseci od početka rata u Ukrajini.

On je tada rekao: „U 4 sata ujutro 22. februara ćete osetiti [našu novu politiku]. Želeo bih da 2022. bude mirna godina. Ali, volim istinu, 70 godina govorim istinu. Neće biti mirno.

“ Iako neki ovo smatraju srećnim slučajem, drugi veruju da je Žirinovskog imao informacija o planiranom napadu ili je jednostavno izrazio dominantno rusko nacionalističko raspoloženje.

Pored Ukrajine, Žirinovski je često govorio i o drugim geopolitičkim pitanjima. Predvideo je raspad SSSR-a, konflikt u Čečeniji i aneksiju Krima. Međutim, mnoge od njegovih drugih predviđanja, poput nuklearnog rata između Japana i Kine ili američke okupacije Evrope, još se nisu ostvarila.

Osim geopolitike, Žirinovski je iznosio i predviđanja o unutrašnjoj politici Rusije i društvenim promenama. Predlagao je uvođenje monarhije, ekonomsku autarhiju i strožije kaznene mere.

Njegove ideje su obično smatrane ekstremnim i nepopularnim, ali one odražavaju nostalgiju za carskom Rusijom i konzervativni nacionalizam koji važnu ulogu igraju u ruskoj politici.

Treba naglasiti da je važno kritički razmatrati predviđanja Žirinovskog. On je često koristio hiperbolički jezik i dramatične izjave za pridobijanje pažnje i promociju svoje političke karijere. Njegove predviđanja se retko zasnivaju na konkretnim obaveštenjima, već predstavljaju njegov lični pogled na moguće budućnosti.

U zaključku, predviđanja Vladimira Žirinovskog treba posmatrati s određenom distancom i skepticismom. Ipak, ona pružaju fascinantan uvid u mentalitet ruskog nacionalizma i poglede na geopolitičku i društvenu situaciju Rusije. Neophodno je da ih analiziramo u širšem kontekstu i uzmemo u obzir njegov kontroverzni politički imidž.

Predviđanja Vladimira Žirinovskog za SAD i Bliski Istok su često pesimistična i puna upozorenja. On veruje da su SAD u padu i da će se njihov uticaj u svetu smanjivati u narednim godinama.

Što se tiče Bliskog Istoka, Žirinovski veruje da će se region nastaviti da sukobljava i da će biti sve veće nestabilnosti. On je posebno zabrinut za širenje islamskog ekstremizma i mogući nuklearni rat između Irana i Izraela.

Evo nekih specifičnih predviđanja Žirinovskog za SAD i Bliski Istok:

-SAD će izgubiti primat u svetu i postati druga sila iza Kine.

-SAD će se povući iz Evrope i Bliskog Istoka.

-SAD će doživeti unutrašnje nemire i građanski rat.

-Islamski ekstremizam će se proširiti po Evropi i SAD.

-Iran će razviti nuklearno oružje i koristiti ga protiv Izraela.

-Bivši Sovjetski Savez će se ponovo ujediniti.

Predviđanja za 2024.

Političar je predvideo da će SAD nestati sa političke karte sveta. On je rekao i da 2024. godine u ovoj zemlji neće biti predsedničkih izbora, jer će ona nestati u pozadini unutrašnjih previranja i ekonomske krize.

Vladimir Volfović je takođe upozorio na ozbiljno zaoštravanje situacije na Bliskom istoku. On je rekao da će sukob izbiti u Izraelu, pa u Iranu, a u drugoj zemlji će izbiti događaji koji će blokirati svaki javni interes za situaciju u Ukrajini.

„Iran nije Vijetnam, nije Severna Koreja ili Kosovo. Ovde će se desiti najstrašniji događaji“, rekao je političar u studiju.

Novo žarište na planeti biće Bliski istok. Ovaj zaključak je sadržan u prognozi Vladimira Žirinovskog za 2024.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /