in

Nove fotografije s obdukcije ukazuju da se nije ubio…

Nekoliko detalja sa fotografija ne poklapa se sa zvaničnom verzijom da je pedofil-milijarder izvršio samoubistvo, smatra njegov brat Mark Epštajn.

Brat pedofila-milijardera Džefrija Epštajna koji se navodno ubio u zatvoru dok je čekao suđenje, objavio je javnosti ranije nepoznatu fotografiju sa obdukcije, za koju tvrdi da dokazuje da Epštajn, ipak, nije izvršio samoubistvo.

Mark Epštajn je o fotografiji i drugim dokazima razgovarao u intervjuu u petak sa američkom voditeljkom podkasta Megan Keli.

Na fotografiji se vidi veliki crveni ožiljak posred vrata pedofila koji je podvodio maloletnice, a za koji njegov brat tvrdi da nije u skladu sa izveštajima vlasti da se Epštajn obesio u zatvorskoj ćeliji u Njujorku.

Da je Džefri Epštajn pronađen kako visi sa kreveta na sprat, kako je saopšteno, ožiljak bi se ocrtavao ispod brade i iza ušiju, rekao je njegov brat.

„Na toj slici, ožiljak je bliži sredini njegovog vrata i prostire se horizontalno“, rekao je on, istakavši da se „prilikom vešanja, ožiljak ocrtava visoko na gornjem delu vrata, jer toneš u omču“.

Džefri Epštajn je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u njujorškom zatvoru Metropoliten 2019. godine, dok je čekao suđenje po optužbama za trgovinu ljudima. NJegovu smrt je glavni gradski lekar proglasio samoubistvom. Lekar kojeg je angažovala Epštajnova porodica, i koji je bio prisutan na obdukciji tvrdio je da neki od dokaza, uključujući višestruke prelome vrata, sugerišu da je on ubijen.

Sumnje u zvanične nalaze podstakle su spekulacije da je Epštajn ubijen kako bi se sprečilo potencijalno otkrivanje bogatih i moćnih ljudi sa njegove liste klijenata.

U prethodno zapečaćenim sudskim dokumentima u vezi sa Epštajnom koji su otpečaćeni prošlog meseca našao se veliki broj „zanimljivih“ imena, uključujući bivše predsednike SAD Bila Klintona i Donalda Trampa, mađioničara Dejvida Koperfilda, britanskog princa Endrua, bivšeg izraelskog premijera Ehuda Baraka, pokojnog guvernera Novog Meksika Bila Ričardsona, bivšeg

potpredsednika SAD Ala Gora, muzičara Majkla žŽeksona, pa čak i fizičara Stivena Hokinga, ali dokumenti nisu pružili dovoljno dokaza kako bi se protiv bilo koga od ovih pojedinaca poveo sudski postupak.

Virdžinija Džufri, koja je optužila Džefrija Epštajna za seksualno zlostavljanje, izjavila je pritom da bivši predsednik SAD Donald Tramp nije učestvovao u zločinima preminulog seksualnog predatora, pokazuju dokumenti.

Mark Epštajn je tokom intervjua spekulisao da je njegovog brata ubio neko od drugih zatvorenika.

Vlasti su tom prilikom tvrdile da kamere u delu zatvora gde se nalazio Epštajn nisu radile, odbivši da obelodane snimke iz drugih delova zatvora ili otkriju identitet drugih zatvorenika.

„Jedini odgovor koji sam dobio, na svako pitanje koje sam postavio, bio je: ‘Posle detaljne istrage, utvrdili smo da se radi o samoubistvu’“, rekao je Mark Epštajn, tvrdeći da vlasti nisu poštovale standardnu istražnu proceduru, poput ostavljanja tela na licu mesta dok ne stigne lekar.

Mark Epštajn je takođe doveo u pitanje to što se na fotografijama sa obdukcije ne vide mrlje na telu njegovog brata koje bi, kako navodi, trebalo da se pojave zbog skupljanja krvi u slučaju da se on obesio.

„Da je visio onako kako su rekli, na nogama i zadnjici bi mu se pojavile mrlje“, rekao je on.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /