in

Otkriveno šta još sadrži tajni dokument bundesvera o danu “X” i početku rata Rusije i NATO!

Nemački Bild u jeku protesta poljoprivrednika u Berlinu objavio je navodni tajni plan “Bundesvera” o danu “H” kada će u leto 2025. godine otpočeti rat između Rusije i NATO pakta na istoku Evrope, odnosno na Baltiku.

U tajnom dokumentu Bundesvera Ministarstvo odbrane Savezne Republike Nemačke po prvi put spominje se užareni sukob NATO i Rusije. Do skoro se o tome direktno nije govorilo, jer je Ukrajina pobeđivala na svim frontovima, a poraz Rusije bio neizbežan i veoma izvestan.

Dokument nosi naziv “Kolektivna odbrana 2025” i razmatra početak sukoba od februara 2024. godine.

Dokument počinje sa još jednim talasom ruske mobilizacije i regrutacije još novih 200.0000 vojnika.

Naime, februara 2024. prema predviđanjima Bundesvera pokreće veliku prolećnu ofanzivu velikih razmera u svetlu nedovoljne vojne podrške Zapada Ukrajini u rastu protiv Rusije.

Prema planu Bundesvera, kada Rusija pregazi Ukrajiniu, Moskva će izazvati agresiju na tri Baltičke države: Estoniju, Letoniju i Litvaniju , zbog ugrožavanja prava brojnoj ruskoj etničkoj manjini koja je ostala da živi u tim državama.

U spomenutom dokumentu “Kolektivna odbrana 2025” čiju autentičnost niko nije potvrdio, serija sukoba koja izbija postaju povod Rusiji da započne masovna vežba “Zapad 2024” koja se održava na zapadu Rusije i Belorusije i u kojoj učestvuje 50.000 ruskih vojnika koja počinje septembra 2024.

U oktobru tekuće 2024. Rusija prebacuje trupe i taktičke balističke rakete srednjeg dometa u Kalinjingrad i ostalo naoružanje svoje eksklave u smislu neminovnog napada NATO na tu ekspteritorijalnu oblast Rusije od strane jednica NATO i Poljske.

Bundesver navodi da je tajni cilj Kremlja osvajanje „Suvalki koridora“ koji se nalazi između Belorusije i Kalinjingrada. Bundesver smatra da će to biti veštački stvoreni sukob sa brojnim neredima na ulici i ubistvima.

To se inače prema planu Bundesvera sve biti realizovano posle predsednikih izbora u SAD koji su najneizvesniji do sada od kada postoje SAD. Bundesver navodi da će biti primenjen algoritam identičan kao i što se dogodilo na istoku Ukrajine u proleće ileto 2014. godine, samo ovaj put situacija će se dešavati na teritoriji NATO pakta, kaže se u ovom crnom scenariju Bundesvera.

U januaru 2025. održaće se poseban sastanak Saveta NATO-a, na kojem Poljska i baltičke zemlje izveštavaju o rastućoj pretnji od Rusije. Rusija prema planu Bundesvera koristi propagandu da pod izgovorom preti NATO-u, pr iemešta dodatne trupe na Baltik i Belorusiju, posebno u martu 2025.

U maju 2025. NATO će odlučiti o „merama kredibilnog odvraćanja“ da spreči ruski napad na „Suvalki koridor“ iz pravca Belorusije i Kalinjingrada.

Na Dan “H”, prema tajnom dokumentu Bundesvera, glavnokomandujući NATO-a naređuje da se 300.000 vojnika, uključujući 30.000 vojnika Bundesvera, prebaci na istočni bok.

Ovaj scenario će verovatno biti razmatran za NATO vežbe.

Portparol Bundesvera nije želeo da komentariše ovaj tajni dokument.

„U principu, mogu vam reći da je razmatranje različitih scenarija, čak i ako su krajnje malo verovatni, deo svakodnevnog vojnog rada, posebno na obuci”, dodao je on.

Inače mnogi smatraju da je ovaj dokument veoma verodostojan jer je Bild bio prvi mediji koji je objavio mapu ruskog napada na Ukrajinu sa pravcima označenim strelicama, što se na kraju i dogodilo, a mnogi tvrde, da je upravo zahvaljujući tome ovaj scenario veoma izvestan.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /