in

Politiko je kao moguće događaje godine nazvao prekid američkih izbora i rat sa Kinom

Publikacija Politiko predstavila je listu najneočekivanijih ali i najverovatnijih događaja za 2024. godinu. Prognoze su pripremljene od strane eksperata koje je izdanje anketiralo.

Na listi su, između ostalog, bili i prekid predsedničkih izbora u SAD, digitalna apokalipsa i otkriće vanzemaljske inteligencije.

Konkretno, šef konsultantske kompanije za politički rizik Eurasia Group, Ian Bremmer , istakao je da postoji mogućnost da Sjedinjene Države neće moći da održe slobodne i poštene izbore, jer se predizborna situacija u zemlji zahuktava zbog interesa predsednika Džoa Bajdena i bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Takođe, glavni urednik lista Bulvark, Čarli Sajks, primetio je da 2020. niko nije očekivao pandemiju. S tim u vezi, on je priznao da bi 2024. godine čovečanstvo mogao biti pogođen globalnim digitalnim virusom.

„Šta ako računari i sateliti prestanu da rade? Bar na nekoliko dana? Šta ako virus napadne globalni bankarski sistem, isparivši trilione dolara bogatstva? upitao je Sajks.

Stručnjaci su kao druge verovatno najgore događaje nazvali rat sa Kinom i državni udar u Rusiji.

Metju Barouz, direktor programa Centra za strateško predviđanje Stimson centra, pretpostavio je da će na izborima na Tajvanu pobediti Laj Čing-te, koji će proglasiti nezavisnost ostrva. Zauzvrat, Kina će pokrenuti vojnu operaciju, a SAD će koristiti silu da zaštite Tajvan, smatra on.

Prema konceptu pisca Nasima Taleba, koji je izneo u svojoj istoimenoj knjizi, objavljenoj 2007. godine, termin „crni labud” odnosi se na teške i retke događaje koji imaju značajne posledice i posebne karakteristike.

Ranije je američki milijarder i preduzetnik, osnivač SpaceX -a i Tesle, Elon Musk , rekao da će nadolazeća 2024. biti još luđa od prethodnih.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /