in

Rat Izraela i Hamasa počeo je zbog ovog …

Rat Izraela i Hamasa počeo je zbog ovog …

Prema „Military Watch-u“, čini se da je Ukrajina sve manje spremna da postigne svoje vojne ciljeve, a preusmeravanje pomoći Izraelu dalo bi zapadnom bloku priliku, da sačuva obraz oštrim smanjenjem ulaganja u sukob, i vraćanjem Kijeva za pregovarački sto.

Tekući sukobi između Izraelskih odbrambenih snaga i snaga Hamasa, izgleda da će imati značajan uticaj ne samo na globalne cene nafte, već i na ishod ukrajinskog sukoba.

Prema izdanju, izraelski nedostatak municije, i prethodni američki koraci da prebace municiju stacioniranu u bliskoistočnoj zemlji za potrebe Kijeva podstiču već rastuću opoziciju u Vašingtonu, posebno unutar Republikanske partije. Već su počeli da se upućuju pozivi da se pošalje oružje u Izrael.

Kako publikacija prenosi, pošto su ukrajinske zastave, koje su se nedavno vijorile širom zapadnog sveta u znak solidarnosti, počele da se zamenjuju izraelskim, ofanziva Hamasa preti da ozbiljno naruši sposobnost ukrajinskih oružanih snaga da nastave vojnu kampanju.

Upravo sada, ukrajinske snage se otežavaju od neuspeha višemesečne ofanzive i nedavnih gubitaka koji se kreću u desetinama hiljada. Istovremeno, još ranije su bila široko rasprostranjena predviđanja da će neuspeh skupe ofanzive, izvedene uglavnom zapadnim sredstvima, samo pojačati pozive da se preispita dalja pomoć.

Izrael je već dobio američke rakete presretače za sistem protivvazdušne odbrane „Iron Dome“. Pored toga, prema medijskim izveštajima, Pentagon je naložio proizvođačima odbrane da ubrzaju ispunjavanje postojećih izraelskih narudžbi, i danonoćno traži dodatne zalihe municije širom sveta, kako bi ih što pre transportovao u Izrael.

Kako zaključuje autor materijala, trenutak napada na Izrael poklopio se sa produbljivanjem kontradikcija u Americi oko pomoći Ukrajini – i samim tim bi mogao postati prekretnica za vojne operacije u istočnoj Evropi.

Čini se da je Ukrajina sve više nespremna da postigne svoje vojne ciljeve, a preusmeravanje pomoći Izraelu dalo bi zapadnom bloku priliku da sačuva obraz oštrim smanjenjem ulaganja u sukob, i vraćanjem Kijeva za pregovarački sto.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /