in

Šef VEF-a obećava da će uvesti globalni „novi poredak“

Predsednik Svetskog ekonomskog foruma (WEF) obećao je svetskim elitama da će njegova neizabrana globalistička organizacija uskoro uvesti globalni „novi poredak“.

Govoreći tokom godišnjeg samita grupe u Davosu, Švajcarska, u utorak, predsednik WEF-a, Børge Brende, sastao se s visokim zvaničnicima administracije predsednika Bajdena i obavestio ih o tome kako će se ostvariti vizija Klausa Švaba za njihovu „suverenu“ naciju.

Globalne elite su se sastale na konferenciju WEF-a Davos 2024. u Švajcarskoj.

U razgovoru sa savetnikom za bezbednost Bele kuće demokratskog predsednika Džoa Bajdena, Džejkom Sulivanom, Brende je objasnio kako svet doživljava tranzicionu fazu globalnog upravljanja.

Međunarodni poredak posle Drugog svetskog rata „čini se da više nije taj poredak“, rekao je Brende Sulivanu. „Na putu smo ka novom poretku, dakle, nalazimo se između poredaka“, nastavio je Brende.

„Da li se slažete sa tim?

„Šta smo sposobni da zadržimo sa pozitivne strane od starog poretka da bismo ga preneli u Novi svetski poredak?“

Sulivan se nije složio sa Brendeovom karakterizacijom da će se neoliberalni svetski poredak uspostavljen posle Drugog svetskog rata zameniti, već da se međunarodni poredak mora „prilagoditi“ „novoj eri“ ka kojoj se svet kreće.

„Mislim o tome više kao o prelazu epoha nego o prelazu poretka“, rekao je Salivan.

„Ne mislim da će se međunarodni poredak izgrađen nakon 1945. u celosti zameniti nekim novim poredkom.

„Očigledno će se razvijati kako se više puta razvijao tokom decenija od 1945. godine.“

„Ali mislim da na oštriji i prepoznatljiviji način ulazimo u novu eru“, nastavio je. „Era posle hladnog rata je završena.

„Na početku smo nečega novog.

„Imamo kapacitet da oblikujemo kako će to izgledati.“

„A u srži će biti mnogi od ključnih principa i ključnih institucija postojećeg poretka prilagođeni izazovima sa kojima se danas suočavamo“, dodao je Salivan.

U svom obraćanju elitama u Davosu, Švab je izjavio da vlade i „donosioci odluka“ moraju „da prekinu ciklus“ nacionalizma i individualizma kako bi ostvarili ciljeve WEF-ove agende „Velikog resetovanja“.

Švab je takođe tražio da „digitalne tehnologije“ kao što je veštačka inteligencija (AI) zamenjuju glasače i izborne procese.

Govoreći sa suosnivačem Gugla Sergejem Brinom, Švab je objasnio svoju globalističku viziju „sledećeg koraka“ za digitalnu tehnologiju.

„Ali tada bi sledeći korak mogao biti prelazak u preskriptivni način, što znači da više ne morate ni da imate izbore jer već možete da predvidite šta će se desiti.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /