in

Taker Karlson: Tri misterije Džefrija Epstajna

Da li je smrt milijardera-pedofila u zatvoru bila samoubistvo, kako tvrde vlasti SAD, ili je Epstajn ubijen?

Nakon što su stotine stranica sudskih dokumenata u vezi sa pedofilom Džefrijem Epstajnom objavljene, američki novinar Taker Karlson ukazao je na tri misterije koje okružuju osramoćenog milijardera koji se, navodno, ubio u zatvoru čekajući suđenje po optužbama za seksualno iskorišćavanje maloletnica.

Tri misterije okružuju Džefrija Epstina, rekao je Karlson u svojoj emisiji u kojoj je intervjuisao Epstajnovog brata Marka.

„Za koga je Džefri Epstajn radio i čime se zapravo bavio? Odakle mu novac, stotine miliona dolara i gde je sada taj novac? Da li se Epstajn ubio, ili je ubijen“, upitao je Karlson i tvrdi da postoje dokazi da je Epstajn ubijen u zatvoru i da su američka vlada i ministar pravde to prikrili.

Epstajnov brat Mark, koji radi u građevinskoj industriji i koji nije želeo da mu se vidi lice, smatra da se njegov brat nije ubio.

„Kada sam prvi put čuo na vestima da se ubio, prihvatio sam to, ali sam posle izveštaja mrtvozornika i nekih izjava počeo da sumnjam u to i počeo sam da se rapitujem“, rekao je Mark Epstajn Karlsonu. On je dodao da je glavni patolog, koja nije prisustvovala autopsijama, proglasila Epstajnovu smrt samoubistvom, jer je navodno pre toga pokušao da se ubije.

Epstinov brat tvrdi da Džefri Epstajn nije pokušao da se ubije u zatvoru, već da su ga napali i da je iz straha za svoju bezbednost odlučio da to ne prijavi. A kako je njegova smrt proglašena samoubistvom, istraga okolnosti koje su dovele do smrti je obustavljena.

„Moj brat se ne bi ubio. Imao je saslušanje za izlazak uz kauciju i ne bi se ubio nekoliko dana pre saslušanja. Da mu je kaucija odbijena i da je morao da ostane godinu dana u zatvoru do suđenja, to bih razumeo, ovako ne“, rekao je Epstajnov brat i dodao da su svi koji su poznavali Epstina bili šokirani kada je rečeno da se ubio.

U čitavu priču se uključio sada bivši ministar pravde SAD Vilijam Bar koji je potvrdio da se Epstajn ubio jer je tako presudio glavni patolog – žena koja nije prisustvovala autopsiji, ali i na osnovu snimaka iz unutrašnjosti zatvora koje je sam ministar pregledao i na kojima se vidi da niko nije ulazio u blok ćelija u kojem je bio Epstajn.

Problem sa ovom teorijom, kažu i Epstajnov brat i Karlson, je što je u bloku sedam ćelija sa jednim do dvojicom zatvorenika koji su već bili unutra pa nisu ni mogli da se pojave na snimcima kako ulaze ili izlaze iz bloka. Uz to, zatvorenici iz tog bloka su kasnije premešteni, ali se ne zna ni ko je premešten, ni gde.

Postoji još problema sa čitavom pričom, rekao je Epstajnov brat. Džefri Epstajn je bio mrtav dva sata pre nego što su ga pronašli čuvari. I umesto da ga ostave u ćeliji i pozovu vlasti, neko mu je isekao odeću, obukao bolničku spavaćicu i prebacio u ambulantu gde su, iako je očigledno bio mrtav, pokušali da ga ožive i prebacili u bolnicu gde je proglašen mrtvim.

Epstajnov brat Mark, kaže i da je neko snimao Epstajnov leš i u zatvorskoj ambulanti i u bolnici ali da tih snimaka nema. Kao ni imena zatvorenika u bloku, niti izveštaja čuvara, osoblja u zatvorskoj ambulanti. Jedino što postoji je izveštaj mrtvozornika koji nije želeo da proglasi Epstajnovu smrt samoubistvom dok se ne sprovede istraga.

Ministarstvo pravde je, u nekoliko dana dok Epstajnova smrt još nije bila proglašena samoubistvom, sprovelo „detaljnu“ istragu u nedavno objavilo izveštaj u kome se opisuje položaj Epstajnovog tela.

Njegov brat Mark kaže da se u izveštaju ministarstva navodi da je Epstajn sedeo, ispruženih nogu, obešen o gredu.

Da je u pitanju „meko vešanje“, omča bi mu se popela skoro do ušiju pošto je skoro sva težina tela bila na vratu. Autopsija je, kaže Mark Epstajn, pokazala da su tri kosti u Epstajnovom vratu polomljene, kao da ga je neko udario u vrat ili ga udavio kablom – kao Freda u „Kumu“, rekao je Epstajn. Fotografije leša pokazuju da su tragovi omče vidljivi na sredini Epstajnovog vrata, a na zadnjici i nogama nije imao podlive koji bi se pojavili da je telo dva sata visilo sa tavanice.

Drugim rečima, zaključuju i Majk Epstajn i Karlson, svi dokazi pokazuju da je Džefri Epstajn ubijen i da je vlada SAD to prikrila.

Uz to, navodi Majk Epstajn, posle prve presude za seks sa maloletnicom, Džefri Epstajn je imao dogovor sa saveznom vladom na osnovu kog više nisu mogli da ga pravno gone pod istim optužbama, ali je on ipak uhapšen zbog seksualnog iskorišćavanja maloletnica.

„Mislim da je to zastrašujuća stvar“, rekao je Majk Epstajn. „Neko je ubijen u zatvoru maksimalnog obezbeđenja, a ljudi iz najviših ešalona vlasti su lagali o tome“.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /