in

U Davosu najavili uvođenje digitalne lične karte da se proveri ko je vakcinisan! Evo šta još…

Vlade bi mogle da koriste uvođenje biometrijskih digitalnih ličnih karata da prate „ko je zaista dobio vakcinu ili ne“, rekla je kraljica Maksima iz Holandije na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu ove nedelje.

Kraljica Maksima, dugogodišnji “borac za socijalnu pravdu” koja je od 2009. godine služila kao specijalni zastupnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za inkluzivno finansiranje razvoja (UNSGSA), pozvala je na šire usvajanje biometrijskih digitalnih ličnih karata na globalnom nivou tokom panel diskusije WEF-a pod nazivom „ Upoređivanje Beleške o finansijskoj inkluziji” u četvrtak.

„Kada sam započela ovaj posao, bilo je zapravo vrlo malo zemalja u Africi ili Latinskoj Americi koje su imale jednu sveprisutnu vrstu lične karte, a to je svakako bilo digitalno i svakako biometrijsko… Zaista smo radili sa svim našim partnerima kako bismo zapravo pomogli u razvoju ovo, a zanimljivo je to da je veoma potrebno za finansijske usluge, ali ne samo.”

Osim finansijskih usluga, holandska kraljica rođena u Argentini je nastavila da tvrdi da bi se korišćenje digitalnih ličnih dokumenata moglo koristiti za praćenje „upisa u školu“ i za pomoć ljudima da dobiju socijalnu pomoć od vlade.

Pored toga, kraljica Maksima je tvrdila da su digitalne lične karte „dobre za zdravlje“ jer bi vlade mogle da koriste sistem za praćenje „ko je zaista dobio vakcinu ili ne“.

Holandska kraljica je takođe bila jedan od vodećih zagovornika uvođenja digitalnih valuta centralne banke (CBDC) kako bi se povećala „finansijska inkluzija“. Dok CBDC-ovi funkcionišu slično kriptovalutama kao što je bitkoin, oni nisu zasnovani na decentralizovanoj mreži, već ih kontroliše centralna banka, za koju kritičari tvrde da bi potencijalno mogla dati vladi mogućnost da prati sve finansijske transakcije koje izvrši javnost.

Kritičari CBDC-a su takođe upozorili da bi, ako se koriste u kombinaciji sa digitalnim ličnim dokumentima, mogli da se koriste za nametanje sistema društvenih kreditnih bodova u komunističkom kineskom stilu na Zapadu u kojem vlada može da manipuliše potrošačkim navikama javnosti.

Direktor Fintech-a u Banci Engleske Tom Muton ranije je priznao da bi CBDC mogla da se „programira“ od strane vlade, što znači da političari i birokrate mogu da odrede na šta je prikladno da građani troše svoj novac.

Drugi, uključujući lidera Bregzita Najdžela Faraža, upozorili su da bi digitalni identifikacioni podaci mogli da budu vezani za sistem boniteta ugljenika, u kojem bi vlada mogla da nametne ograničenja količine energije koju pojedincu može da koristi.

Na sastanku Svetskog ekonomskog foruma 2022. godine, predsednik Alibaba grupe J. M. Evans rekao je da će njegova kompanija implementirati „individualni uređaj za praćenje ugljeničnog otiska“ za građane Kine.

Dok se kineski koronavirus u velikoj meri smirio i izbledeo iz javne svesti, globalističke institucije i dalje nastoje da sprovedu drakonske mere nadzora pod izgovorom da se pripremaju za buduću pandemiju, a Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava na takozvanu „bolest Ks ” koji bi mogao biti 20 puta smrtonosniji od kovid-19.

Na prošlogodišnjem sastanku WEF-a u Davosu, bivši britanski premijer Toni Bler je udvostručio potrebu za pasošima za vakcinu, tvrdeći da je globalna „digitalna infrastruktura“ neophodna za praćenje individualnog statusa vakcine. Bler je nastavio da predviđa da će se u narednih nekoliko godina svetu predstaviti „gomila“ novih vakcina i drugih „ injekcionih preparata “.

U junu je SZO objavila da će usvojiti digitalni sistem sertifikacije za kovid-19 Evropske unije kao osnovu za globalni digitalni zdravstveni sistem za praćenje „tekućih i budućih zdravstvenih pretnji“. Evropski putnici su uveliko koristili sistem zasnovan na KR kodu kako bi dokazali svoju vakcinaciju ili status oporavka tokom krize sa korona virusom.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /