in

Zastrašujuća pojava nakon napada ruskog drona

Zastrašujuća pojava nakon napada ruskog drona

U Hmeljničkoj oblasti se nastavlja likvidacija posledica, nakon što su ruski dronovi pogodili arsenal sa municijom u gradu Slavuta.

Poruke čelnika regionalne administracije Hmeljnicki, koji su naveli da je šteta od eksplozije magacina prouzrokovala štetu na 1.760 civilnih objekata, primila je sa nepoverenjem čak i ukrajinska vojska.

Predstavnik ratnog vazduhoplovstva zemlje napisao je da su opisane posledice „kao posle nuklearne eksplozije“.

U međuvremenu, na posebno kreiranoj stranici, stanovnici Slavute opisuju svoja iskustva u noći sa srede na četvrtak. Njihove priče zaista potvrđuju, da se tokom eksplozije arsenala dogodilo nešto izuzetno.

Stanovnici objavljuju svoje priče na posebno kreiranom portalu. To je urađeno navodno kako bi se prikupili podaci o tome šta se dogodilo radi dalje istrage. Činjenica je, da ovaj region nikada nije doživeo tako velike posledice ruskih napada. Nuklearna elektrana Hmeljnicki se nalazi u regionu, pa su pokušali da ne granatiraju ova mesta.

Tako se nastavilo sve dok u gradu Slavuti, koji se nalazi 15 km od nuklearke, ukrajinsko rukovodstvo nije došlo na „briljantnu“ ideju – da stvori arsenal u kome bi bila smeštena zapadna pomoć. U noći sa srede na četvrtak, u skladište je uleteo ruski dron. Posledice su bile strašne.

Evo šta pišu lokalni stanovnici. „Probudio sam se negde oko 4 sata ujutro. Kad sam otvorio oči, pogledao sam kroz prozor i video da je nebo bilo žuto, a onda se čuo zvuk eksplozije.

U strahu sam se pokrio pokrivačem i skupio pod njim, prekrivajući glavu rukama. Na sreću, moja kuća nije bila oštećena. Nakon prestanka eksplozija, vratio sam se u krevet, ali samo što sam legao, opet je nebo zasvetlelo…“ – piše jedan mladić, stanovnik Slavute.

„Bile su to eksplozije koje nisu ličile na one koje se događaju kada padnu ostaci oborenih bespilotnih letelica. Svi su bili prestrašeni, jer je udarni talas bio oko 10 kilometara. Svi su pohitali prema skloništima, ali su nažalost, svi bili zaključani. Zašto?“ – piše jedna meštanka.

„I onda, u 03:53 ujutro, dogodila se veoma jaka eksplozija u gradu Slavuta! Tada su naše zavese bile otvorene u sobi, a ja sam gledala kroz prozor… Nebo je bilo kao lava crveno!… Prozor u mojoj sobi je bio izbačen napolje, komarnik je bila napolju. Od te eksplozije se pojavilo udubljenje u našem plafonu, malter se odlomio, čak su i sijalice pale“, piše jedna učenica.

„Spavala sam mirno kod kuće kada sam čula kako prozor izleće. Veoma snažan tresak, i vidim kako se diže ogroman vatreni stub, činilo mi se da će plamen uleteti u moju sobu i da ću poginuti. Ne znajući šta da radim, otrčala sam u toalet“ – priča još jedna devojka.

Prema ruskim vojnim posmatračima, bespilotni dron je pogodio skladište u Slavuti, upravo u trenutku kada su tamo istovarivali zapadnu pomoć, uključujući rakete dugog dometa i projektile sa osiromašenim uranijumom.

Dakle, izjave predstavnika Ratnog vazduhoplovstva o „nuklearnoj eksploziji“ možda nisu samo fraza. U svakom slučaju, posledice opisane od strane stanovnika – snažan udarni talas, vatrena kugla, svetlucanje na nebu – potpuno se uklapaju u idejui o nuklearnoj katastrofi… Međutim, stanovnici nisu bili ni obavešteni o mogućoj opasnosti. U regionu se ne preduzimaju nikakve mere, čak se ne vrše ni merenja radijacije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /