in

8 navika koje oštećuju vašu kosu

8 navika koje oštećuju vašu kosu

Ukoliko ste u procesu puštanja kose i maštate o zdravoj i jakoj frizuri, preskočite ove navike.


“Evo kako mi je OBIČAN KVASAC SPASAO KOSU koju sam uništila pre godinu dana”: Laura se kune u OVU MASKU, za koju vam treba samo 3 sastojka

Svakodnevno vezivanje kose

Da li znate da svakodnevno vezivanje kose, a pogotovo ako je suviše pričvrstite, može da dovede do proređivanja kose, pa vremenom i do ženske ćelavosti? Mnoge dame zbog suviše jakog repa neretko imaju i glavobolje.

Jake šnale koje oštećuju kosu

I šnale za kosu mogu da oštete tanku vlas, a posebno ste u problemu ako svakodnevno nosite šnale sa različitim ukrasima.

Prečesto farbanje

O štetnosti farbanja smo već govorili u jednom od naših prethodnih članaka, a činjenica je da nije poželjno da se farbate ponovo pre navršene nedelje, a idealno 6-8. Pored toga, možete da pročitate i zašto farbe bez amonijaka predstavljaju bolji izbor.

Izbor češlja

Obični češljevi naelektrisaće vašu kosu, što će je dovesti do toga da bude podložnija lomljenju. Izaberite kvalitetne četke i nemojte suviše često da se češljate, a posebno izbegavajte češljanje mokre kose.

Oštećenje kose tokom spavanja

Ako spavate sa mokrom kosom ili na jastučnicama koje nisu napravljene od prirodnih materijala, takođe rizikujete dodatno oštećenje dlake. Najbolja jastučnica je ona napravljena od satena.

Prečesto menjanje boje kose

Neodlučne ste prilikom izbore boje za kosu? I ova navika bi vas mogla koštati kvaliteta kose. Potrudite se da ne menjate boju kose suviše često, barem ne drastično.

Nervozne navike

Čupkanje vrhova ili čačkanje tema predstavljaju nervozne navike koje neminovno mogu da utiču na pogoršanje zdravlja i lepote kose.

Vrela voda

Nemojte koristiti suviše vruću vodu kada perete kosu ili se tuširate jer će ista dodatno da isuši vašu kosu.

Možete li da se setite još nekih navika koje su veoma štetne za kosu?

(Women Diamond Shell)

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /