in

Frizer odgovara da li treba oprati kosu pre farbanja ili ne? Možda se iznenadite!

Frizer odgovara da li treba oprati kosu pre farbanja ili ne? Možda se iznenadite!

Ispostavilo se da iako možda ne operete kosu iz čiste lenjosti i praktičnosti, to je u stvari najbolja stvar koju možete da uradite za kvalitet svoje kose.


Triholozi i frizeri tvrde da je OVAJ NAJJEFTINIJI SASTOJKA IZ KUHINJE ključ zdrave, blistave kose koja se ne masti: Ispirajte kosu OVOM SMESOM dva puta mesečno i videćete promenu

Vaša kosa pre farbanja treba da bude prljava jer prirodna ulja pomažu u zaštiti od jakih hemikalija. Ta prirodna mast služi kao dodatni premaz, čini da dođe do manje oštećenja i lomljenja kose, te smanjuje šansu za iritaciju skalpa. Što je više ulja na kosi, to je veća zaštita tokom fabranje, posebno ako koristite blanš”, objašnjava američka frizerka i kolorista Teri Fe iz Vašingtona.

Čista kosa je prilikom farbanja čak kontraproduktivnaFoto:Samo Trebizan / Alamy / Alamy / Profimedia / Profimedia

Čista kosa je prilikom farbanja čak kontraproduktivna

Takođe, čista kosa može da oteža stvari vašem frizeru, posebno kada radite balejaž. “Ako vam je kosa sveže oprana, imaćete više novih, bebi dlaka, tako da je teže spustiti ih i ofarbati i njih. Ja ponekad čak zaprljam kosu klijenta lakom za kosu, ako je previše čista, pre nego što nanesem blanš”, ističe Teri.

Ona ipak dodaje da ne bi trebalo da u kosi imate ostatke šampona za suvo pranje kose pre nego što dođete na farbanje, jer on može da promeni teksturu kose, te krajnji rezultat.

Teri savetuje ženama sa farbanom kosu da koriste šampone bez sulfata i one koji su formulisani za obojenu kosu kako bi što duže sačuvali pravu nijansu.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /