in

Frizeri tvrde da ovo treba da znate pre nego što ošišate kosu na bob frizuru

Koliko god bili očarani zavodljivim izgledima Zendaje, Ejo Edebiri ili Megan Foks, frizeri se osećaju dužnima da nam upute po koju reč o ovoj frizuri pre nego što završimo pod makazama.


Ove 3 frizure sa šiškama VLADAĆE SCENOM ovog proleća: Evo kako da budete ultra moderni na najjednostavniji način


SLAVNA LEPOTICA NEPREPOZNATILJIVA Kosu je skroz ošišala, a boja je da se ZALEDIŠ!

A evo šta sve treba imati na umu pre nego se odlučite na ovu drastičnu promenu frizure:

Svaki bob treba da bude jedinstven

Jedna od najznačajnijih karakteristika boba može da bude, završimo li u pravim rukama, njegov najveći adut, ali i velika mana, prepustimo li svoje poverenje pogrešnoj osobi.

Ne postoji recept za bob koji će pristajati svakome, niti postoji pavilo kako se šiša. Štaviše, postoje stotine načina kako se bob može ošišati, s svaka frizura mora da bude prilagođena strukturi kose klijenta.

Na ravnoj kosi, precizni rezovi ključ su lepog oblika, dok supergustu kosu treba seći britvicom kako bi se postigla lepršavost i naglasila tekstura kose. Pre šišanja, važno je i da frizer zna hoće li klijent da suši kosu fenom, rotirajućom četkom ili nekim drugim uređajem ili će je ostaviti da se osuši prirodnim putem.

Biće vam potrebni novi proizvodi za oblikovanje

Kratke ili barem kraće frizure poput boba neretko prati reputacija onih koje je mnogo lakše održavati i stilizovati nego što je to slučaj s dugim frizurama, ali koliko god u tome bilo istine, one u pravilu iziskuju više proizvoda za stilizovanje i negu, kako pre sušenja fenom, tako i nakon što se oblikuje frzura, pa je važno odvojiti vrijeme i naučiti kako stilizovati bob pre nego što se odlučite za njega.

Budite sigurni u odluku

Apsolutno je razumljivo zašto bi nas privuklo nešto što je silno popularno, no samo zato što nam se jako sviđa nešto što je u trendu, ne znači nužno da smo spremni taj trend učiniti delom svog izgleda.

Postavimo li sami sebi pitanje koliko smo od 1 do 10 spremni na ovakav potez, trebalo bi da se ošišamo ako je naš odgovor sve iznad 8, ali ako je odgovor 5, mnogi frizeri poučeni iskustvima svojih klijenata preporučuju neku suptilniju promenu frizure i izbegavanje drastičnih promena.

Šta ako zažalite zbog svog boba?

Razlog zašto je nekome žao što se ošišao može se kriti u tome što konsultacije nisu bile obavljene na način na koji bi trebalo, a razlog nezadovoljstva može da bude i to što sama frizura tehnički nije najbolje ošišana.

Ovaj drugi scenario svakako je bolja opcija jer nudi mogućnost popravka, dok u slučaju ovog prvog nema druge nego pustiti kosu da izraste.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /