in

Kada ne treba koristiti kreme za zaštitu od sunca?

Evo o čemu je zapravo reč:


4 alarmantna znaka da MOZAK STARI BRŽE: Na jedan posebno obratite pažnju, može da upućuje na ALCHAJMEROVU BOLEST


Doktor i psiholog tvrde da je OVO NAJGORA STVAR KOJU SVI RADE ODMAH NAKON BUĐENJA, a tako UNIŠTAVAJU opšte zdravlje: “Slede glabovolja, pad energije, poremećen metabolizam”

– Da li ste znali da u nekim slučajevima ne preporučujemo SPF u zimskom periodu? Znam da mi dermatolozi propagiramo korišćenje SPF-a 365 dana godišnje, međutim, mnogim mojim pacijantima, naročito mladima, i onima koji imaju problematičnu kožu sa aknama, zaista imaju problem da nađu odgovarajući SPF.

Tokom zime on im stvara dodatni problem, suštinski krem sa zaštitinim faktorom treba koristiti kada je UV indeks veći od 3, a vi možete svaki dan u svojoj aplikaciji za vreme i vremensku prognozu videti koliko je predviđeni UV indeks tog dana. Koliko sam ja pratila od kraja novembra meseca u Beogradu UV indeks nije bio veći od što znači da svi oni koji imaju masnu i problem, masnu i problematičnu kožu mogu slobodno da izbegnu SPF u tom periodu.

Naravno, to se ne odnosi na period skijanja, kada ste vi na planini gde UV indeks mora biti veći, zato ako vas mrzi, iskontrolišite svaki dan UV indeks i u odnosu na to ukoliko je 0 , 1, 2, 3, ne morate koristiti SPF, ukoliko je viši, obavezno je korišćenje.

Postoje slučajevi u dermatologiji u kojim bez obzira na UV indeks morate da koristite SPF, kao što je melazma i hiperpigmentacija. Nažalost, ovakav problem, koji je zaista prisutan kod velikog broja žena zavisi i od uticaja vidljive svetlosti, ne samo od UVA zračenja, odnosno UVA ili UVB zraka i tu je neophodno celodnevno korišćenje SPF-a i to po mogućnosti onog SPF-a koji je obojen, koji je tinted jer on sam po sebi štiti dodatno od vidljive svetlosti, rekla je doktorka putem svog TikTok-a.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /