in

Kako da prikrijete znake umora

Umivanje hladnom vodom tonira lice


MA, BOGINJA I TAČKA! Ima 59 godina, a izgleda bolje nego DUPLO MLAÐE: Kune se da je TAJNA u ove 4 stvari


Viktorija Bekam se kune u ovu jutarnju rutinu za blistavu kožu: Sastoji se od samo 4 koraka, a evo šta nikako ne preskače

Blagodeti umivanja hladnom vodom tajna su svežeg izgleda mnogih poznatih dama. Hladna voda zatvara pore i smanjuje natečenost i nadutost očnih kapaka. Uz to, umiruje prirodno crvenilo kože koji se javlja kad je koža iziritirana i suva. Idealna toplota vode za umivanje je hladna do umereno mlaka. Tako se održava i njena prirodna vlažnost. Ujedno tonira kožu, jer hladna voda čini lice glatkim, hidriranim i toniranim, te zategnutim.

Kesice čaja smanjuju otoke

Ako imate par minuta više posle umivanja hladnom vodom ili ako ne želite da se umivate hladnom vodom, stavite obloge od ohlađenih kesica čaja. Možete koristiti zeleni ili čaj od kamilice – oba umiruju, a hladnoća utiče na pore i nadutost. Jednostavno, čaj popijete, za to vreme ostavite kesice da se ohlade u frižideru i stavite na kapke par minuta.

Korektor sve mrlje pokriva

Za instant osveženje umorne kože neophodan je i korektor. Trik je u tome kako ga nanosite, a za efekat svežeg lica nanesite ga u obliku trougla ispod očiju. Čak i ako ne želite da se šminkate, korektor ne preskačite. Ako želite, možete da nanesete malo pudera na problematične delove.

Bela olovka je čudesna

Bela olovka je nepravedno zapostavljena u šminkanju, a njene prednosti i primena su veliki. Prvo, pristaje svakom tenu, a ako je strateški dobro nanesete, osvežiće vam izgled u trenu. Pored toga, oči će vam izgledati veće i sjajnije.

Belu olovku nanesite na vodenu liniju oka, ispod obrva i ne zaboravite ugao oka blizu nosa gde se spajaju gornja i donja ivica kapka. Kad je nanesete ispod najviše tačke obrva, vizuelno ćete podići obrve i otvoriti oko.

Rumenilo za instant svežinu

Malo dobro nanetog rumenila u boji koja vam odgovara osvežiće celo lice. Rumenilo nanesite na vrh jagodične kosti, što više ka uglu ispod oka i četkicom dobro izblendajte ka liniji ušiju za efekat podignutih jagodica. Ako imate vremena, nanesite ga i na pregib kapka, a možete i na usne. Dobičete ujednačen ten na licu i efekat instant osveženja.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /