in

Kako da vam koža ne bude suva tokom zime

Mažite se adekvatnim kremama


Umorni ste, koža vam je suva i dehidrirana? Mi znamo zašto, a evo i rešenje!

Sa promenom vremenskih uslova i nega vaše kože treba da se promeni. Zimi je umesto krema baziranih na vodi, najbolje koristiti one bogate uljima. Ulje stvara zaštitini sloj na koži koji čuva njenu vlažnost i bolje od bilo kog drugog kozmetičkog sredstva.

Vodite računa o hidrataciji

Vazduh u toku zime isušuje kožu, pa je njoj neophodna hidratacija. Svakodnevno unosite litar do dva tečnosti i redovno konzumirajte voće i povrće. Jabuka, celer i krastavac izdvajaju se kao namirnice koje sadrže veliki procenat vode, smanjuju glad i hidriraju kožu.

Koristite kremu sa zaštitnim faktorom

O štetnom dejstvu sunca tokom leta se dosta zna, ali sunčevi zraci i za vreme zimskih meseci podjedanko oštećuju vašu kožui izazivaju crvenilo, opekotine i druge nepravilnosti. Kada se nalazite na otvorenom prostoru, uvek na svojoj koži imajte sredstvo sa zaštitnim faktorom.

Neka riblje ulje postane redovni deo vaše ishrane

Studije su pokazale da riblje ulje sa svojim 3 omega kiselinama sprečava sušenje kože. Osobe koje su redovno uzimale pilule sa ribljim uljem za dve nedelje su primetile značajno poboljšanje izgleda svoje kože, kose i noktiju.

Nabavite ovlaživač vazduha

Da biste vratili vlažnost vazduha vašem domu, koristite ovlaživač. On obezbeđujući neophodnu vlagu, sprečava upalu i iraticiju membrana na koži, a samim tim i njeno isušivanje.

Izbegavajte toplu vodu

Iako tuširanje i umivanje toplom vodom prija, nemojte to raditi. Topla voda šteti kapilarima i uništava zaštitini sloj lipida na koži. Stručnjaci savetuju da u sredstva za kupanje dodate bademovo ili jojobino ulje.

Ne ližite usta

Izgled vaših ispucalih usana dodatno će te naružiti ukoliko ih stalno ližete. Umesto toga, koristite balzam za usne ili napravite sami kod kuće zaštitino sredstvo koje možete spremiti na jednostavan način- nekoliko kapi maslinovog ulja pomešajte sa istom količinom meda.

Volite svoje ruke

Koža na rukama je veoma osetljiva, zato na njih nanosite debeli sloj kreme. Kada izlazite iz kuće, zaštitite ruke rukavicama, koje će pored vaših ruku, štititi i nokte od pucanja.

Obratite pažnju na napukle pete

Problem sa ispucalim petama rešićete masažom nogu u toploj vodi i nanošenjem hidratne kreme ili losiona. U stanu na nogama uvek morate imatii čarape ili papuče, a vašim stopalima će posebno prijati redovan tretman kod pedikira.

Održavajte zdrav način života

Od vašeg stila života zavisi i izgled kože. Način ishrane, prisustvo ili odsustvo ostavlja tragove na koži. Zato konzumiraje zdravu hranu i redovno vežbajte.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /