in

Masaža porcelanskim bočicama za lice i telo

Novi koncept masaže je akvatera, izvodi se pomoću specijalno dizajniranog kompleta alata od porcelanskog kamena koji omogućava terapeutu da pruži još dublji, opuštajući i revitilizirajući efekat u odnosu na klasičnu masažu.


Malo ste otekli?Probajte presoterapiju

Kako se izvodi

– Umesto da tarapeut koristi ruke i vrši pritisak, ovde se koriste posebno dizajnirani parovi porcelanskih ergonomskih akvatera alata – objašnjava Tamara Matić, viši fizioterapeut.

Postoje četiri vrste alata, dodaje, od kojih svaki ima specifičnu funkciju zavisno od oblika, a koriste se zajedno sa esencijalnim uljima i dubokim ritmičnim pokretima, koji su potpuno tečni.

– Porcelanske bočice, odnosno alati pune se toplom vodom, a zatim održavaju na tačno odgovarajućoj temperaturi u uređaju za grejanje. Kompatibilni su sa različitim tehnikama masaže, gde se pritisak prilagođava željama i potrebama klijenata – pojašnjava naša sagovornica.

Tamara Matić viši fizioterapeutFoto:Tamara Matić / Ustupljena fotografija

Koristi masaže

Terapeut u toku masaže održava neprekidni protok energije preko tela, dok su mu ruke zajedno sa alatima. Difuzna toplota porcelanskih bočica je isceljujuća, otvara pore i omogućava telu da upije lekovite sastojke eteričnih ulja koja se koriste u tretmanu.

– Masaža ublažava nelagodnost u telu i uklanja čvorove u mišićima izazvane stresom i napetošću. Ultra je opuštajuća i potpuno revitalizujuća. Može da bude topla ili hladna, u zavisnosti od toga šta više volite ili od godišnjeg doba. Leti se češće izvodi hladna, koja pored toga što opušta um i telo, ubrzava cirkulaciju, izbacuje višak vode, drenira masne ćelije i toksine iz organizma, pa se koristi i kao vid tretmana u borbi protiv celulita.

Savet plus

Masaža hladnim teglicama izvodi se uglavnom kod akutnih povreda a topla kod hroničnog bola.

Zateže lice

Pored toga što opušta mišiće i oslobađa napetost u telu, ova tehnika koristi se i bjuti svrhe kao poseban vid masaže lica. Posle masaže lice je preporođeno, osveženo, sa umanjenim podočnjacima, borama i zategnuto.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /