in

Najbolji svetski frizeri tvrde da će ove 4 frizure obeležiti 2024. godinu!

Frizeri slavnih dama tvrde da će kraća kosa nastaviti da bude imperativ i u 2024, sa akcentom na neprevaziđeni bob. No, pored bob frizure, na koju malo, malo pa neka od holivudskih lepotica pređe, koji su to glavni momenti u stilizovanju kose koji će obeležeti naredne mesece?


Frizeri tvrde da OVIH 6 FRIZURA STOJE SVIM ŽENAMA bez obzira na godine, oblik lica i trendove: LASKAVE, a svevremene i lake za održavanje

Ovo su četiri frizure koje će biti u centru pažnje u 2024. godini!

1. Mašne za kosu

Pre nego što se bacimo na trendi frizure i boje kose, moramo da skrenemo pažnju na najmoderniji aksesoar ove sezone – mašne za kosu! Ovo je trend koji je zaživeo još prošle godine, ali će ove “eksplodirati”.

Mašne za kosu su veliki trendFoto:austulyys / Instagram

Ovo je veoma lep dodatak koji lako može da da sasvim drugačiji pečat čak i najobičnijoj odevnoj kombinaciji, piše “Glamour”. U zavisnosti od materijala, boje i veličine može da izgleda romantično i slatko, ali i veoma elegantno. Volimo ih oko punđa, repova, polurepa, na početku pletenice… Sa klasičnom crnom mašnicom od pliša nikada nećete pogrešiti, ali za koju god tkaninu da se odlučite – organzu, svilu, metalik materijale – biće dobar izbor.

2. Moderna midi dužina

Midi, odnosno srednja dužina kose nudi najbolje iz oba sveta: dovoljno je kratka da se osećate stilizovano i sveže, i dovoljno dugačka da bude svestrana. Ona je, takođe, veoma elegantna. Srednja dužina kose vratila se na scenu u poslednjih nekoliko godina jer je odlična za različite popularne frizure – šeg, wolf cut, pa čak i “Rejčel” frizuru iz 90-ih.

Moderna midi dužina
Moderna midi dužinaFoto:nataliesole / Instagram

“U 2024. ova dužina postaće prefinjenija i sofisticiranija, i dalje se savetuje da srednja dužina bude ošišana slojevito, ali sada je potrebno da ima malo slojeva. Moderna midi dužina treba da odaje kul, ležeran utisak i treba da ima mekane prelaze između slojeva. Redovno skraćivanje krajeva i s vremena na vreme dodavanje dužih slojeva da bi se frizura održavala svežom najbolje je za midu dužinu, kako bi delovala jednostavno, uredno i zdravo”, kaže Dom Sili, frizer slavnih.

3. Kratka kosa za hrabre, šik dame

Kratke frizure prišunjale su se krajem 2023. godine, ali će nastaviti da budu veliki hit i u aktuelnoj godini. Dolaze u brojnim varijnatama, a frizeri ističu da će najpopularnija biti piksi frizura nalik na onu koju trenutno ima manekenka Tejlor Hil.

profimedia-0815115916
profimedia-0815115916Foto:Profimedia

Ovo je moderan, nešto ženstveniji i mekaniji piksi, sa teksturom, kovrdžama i talasima, a ne oštar i androgin, kakvim ga do sada poznajemo. Da, moderan piksi je i dalje kratak, ali ima težinu, dužinu i mekoću koja vam dozvoljava da se poigrate sa nekoliko stilova ove frizure.

4. Stepenovi koji uokviruju lice

Jedan od trendova koji će i u 2024. postati još popularniji jesu slojevi u kosi, ali sa naglaskom na uokviravanje lica.

“Slojevi mogu da funkcionišu na različitim dužinama ili siluetajma kose, a ako se odlučite da nabacite fine, delikatne slojeve oko lica, to će učiniti da vaša kosa izgleda punije i zdravije”, kaže poznati britanski frizer Tom Smit.

Pramenovi oko lica doprinose da duga kosa izgleda "življe" i bujnije
Pramenovi oko lica doprinose da duga kosa izgleda “življe” i bujnijeFoto:josefinevogt / Instagram

Ova frizura je posebno dobar izbor za žene koje vole dugu kosu, ali opet žele da joj dodaju malo “života” i da ih ista ne “pojede”. Diskretni slojevi u kosi utapaju se u dužinu iste, ali ipak joj daju formu i teksturu. Pramenovi oko lica imaju moć da ga otvore, ali dodaju i volumen i olakšavaju stilizovanje.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /