in

Ovo je frizura koja će obeležiti 2024. godinu bez konkurencije i svi frizeri su saglasni sa tim!

Brojne poznate dame već su isprobale midi-bob, a još uvek nismo ni punih mesec dana u tekućoj godini. Selena Gomez je tako sredinom januara skratila svoju dugu kosu upravo na ovu elegantnu dužinu, pokazavši nam da midi-bob možemo da nosimo na više načina – sa razdeljkom na sredini, ili na stranu, ravan ili sa nežno uvijenim krajevima.


Najbolji svetski frizeri izdvajaju 4 NAJMODERNIJE FRIZURE u 2024: Trendovi u stilizovanju kose KOJI OSTAVLJAJU BEZ DAHA – kosi daju punoću i divan oblik

Lepršavi midi-bob Selene GomezFoto:Instagram

Takođe, i Penelope Kruz se na dodeli Governors nagrada pojavila sa ovom frizurom, nabacivši pritom i pramenove u boji karamele koji su uneli život i dali dodatni pečat bobu. Ni glumica Kler Dejns nije odolela midi-bobu, pa se na dodeli Emija pojavila sa ovom frizurom, krajeve pritom uvivši ka unutra.

Lepa glumica priklonila se trendu bob frizure
Lepa glumica priklonila se trendu bob frizure Foto:Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia / Profimedia

Midi-bob je, kao što mu i ime kaže, definisan svojom dužinom. Umesto tradicionalnog italijanskog boba koji seže do brade, ova stil podrazumeva dužinu do ramena ili čak i mrvicu duže. Iako je pogodan za sve oblike lica i teksture kose, u dogovoru sa frizerom morate da odredite tačnu dužinu koja vam odgovara. S obzirom na njegovu nedefenisanu dužinu, može da izgleda loše kada nije pravilno ošišan ili stilizovan, prenosi “Vogue”.

Kler Dejns na dodeli Emi nagrada pokazala da i ona preferira ovu laskavu dužinu kose
Kler Dejns na dodeli Emi nagrada pokazala da i ona preferira ovu laskavu dužinu kose Foto:Robyn BECK / AFP / Profimedia / Profimedia

“Midi-bob mora da bude prilično tupo ošišan i “težak” na krajevima. Trebalo bi nastojati da je sa strane bob suptilno duži od zadnjeg dela kako bi mu se dodala težia na prednjoj strani. Po svaku cenu treba izbeći da se kosa previše preko ramena”, ističe poznati američki frizer Luk Heršeson zadužen za kosu brojnih slavnih dama.

Heršeson navodi frizure Elizabet Harli, Kejt Mos i Kristi Tarlington iz 90-ih kao originalne primere za ovaj look, i dodaje da se midi-bob uklapa u sveobuhvatni trend minimalističkog izgleda kose i lica ove godine.

Elizabet Harli nosila je midi-bob još 90-ih
Elizabet Harli nosila je midi-bob još 90-ihFoto:Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia / Profimedia

“Jednostavni stilovi srednje dužine kose su potcenjeni, ali su veoma kul, mogu da se nose na stranu ili onakvi kakvi su. Stizovanje može da bude minimalno, razmislite o tome da prosto uvučete kosu iza ušiju, a nekada je dovoljno i da kosa bude samo čista i sjajna”, ističe ovaj frizer.

Midi-bob lepo stoji skoro svim ženama
Midi-bob lepo stoji skoro svim ženama Foto:Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia / Profimedia

Pošto je silueta midi-boba jednostavna, šiške mogu fino da zaokruže ovu frizuru ako ste neko više voli detalje koji uokviruju lice.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /