in

Ovo je trik posle kojeg vam koža izgleda glatko i sjajno kao staklo

A “Dolphin skin” podrazumeva blistav, hidratizovan izgled šminke koja izgleda mokro.


Ovih pet frizura su spas: Evo kako da vam kosa bude savršena preko noći i ujutru spremna za posao bez odlaska kod frizera, bez pegle i bez figara!


Dermatolozi se kunu u OVA 3 PROIZVODA ZA NEGU LICA: Tvrde da “ZAUSTAVLJAJU” STARENJE ako ih koristite svaki dan – koža izgleda kao porcelan

Delfini su poznati po svojoj, glatkoj koži koja reflektuje svetlost, pa otuda i dolazi naziv.

Šta je to “dolphin skin”?

Smatra da se da je šminkerka poznatih holivudskih zvezda Meri Filips započela ovaj trend, ali ipak ona ne prepisuje zasluge sebi. Iako, njen prepoznatljivi “dewy look” je poprimio “Dolphin skin” naziv.

Za razliku od drugih trendova za negu kože poput kože kao staklo, ovaj trend jednako je važan u nezi kože kao i u strateškom nanošenje i postavljanju šminke. Možemo da ga opišemo kao ultra blistav, višedimenzionalan izgled koji koristi tehnike nege kože i tehnike šminkanja.

Prvi korak je nega

Jedan od najvažnijih koraka kada je reč o postizanju ovog trenda jeste da osigurate da vaša koža bude zdrava i hidratizovana.

Potrebno je da rutinu započnete pilingom što rezultira glatkom, gotovo prozirnom površinom. Nakon pilinga, hidratantna maska koju ne možete da ostavite na licu samo pet minuta ključna je za postizanje “dewy” izgleda.. Na kraju, pripremite kožu suvim uljem kako biste dubinski hidratizovali kožu bez ostavljanja masnog izgleda.

Dnevna SPF zaštita obavezna je nakon korišćenja pilinga, ali i generalno, za održavanje glatke, blistave kože. Preporučuje se dnevna upotreba kreme koja sadrži najmanje zaštitni faktor 30.

Drugi korak je šminka

Ovaj se izgled najbolje postiže kada se proizvode nanosi u slojevima počevši od vaše rutine nege i pripreme kože.

Koristite proizvode za ten koji hidratizuju i imaju blistav završetak, a zatim pojačajte izgled proizvodima za posvetljivanje kao što su balzami i ulja. Nakon što završite s pripremom kože, nanesite puder kao i obično. Najbolje je da proizvodi nemaju mat finiš, stoga upotrebite sjajan prajmer i lagane pudere ili tonirane kreme.

Ključno za postizanje “dolphin skin” izgleda

Ključ je u dodavanju sjaja na ciljanim područjima kako biste izgledali blistavo, a ne masno.

Sjaj izgleda prelepo na svim prirodnim visokim tačkama lica. Dakle, sve verzije hajlajtera nanesite na vrh nosa, malo područje između obrva i slepoočnice, vrhove jagodične kosti i na bradu. Trebalo bi da izbegavate stavljanje hajlajtera oko nosa i čela.

Kada budete birali koje ćete proizvode koristiti, imajte na umu da se ovde radi o onom mokrom, prirodnom sjaju, zato preskočite sve proizvode s krupnim šljokicama. Zamenite ih s balzamima i kremama s “dewy” finišom.

Počnite s kremom ili tečnim hajlajterom. Tajna je u dodavanju kristalno prozirnog balzama ili običnog prozirnog sjaja na vrh, kako biste postigli “dolphin skin”, navodi journal.hr.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /