in

Recept za domaći piling za stopala

Možda za prvo otkrivanje svoja stopala i rešite da se “počastite” profesionalnim pedikirom, ali često to nije dovoljno da “izdrže” celo leto. Pedikir treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek da dobro omekšate kožu stopala u lavoru kod kuće – zato vam preporučujemo ovaj jednostavan, a efektan recept.


Da li koristite ULJE ILI LOSION ZA TELO? Otkrivamo koji je PRAVI IZBOR ZA BLISTAVU KOŽU i koje sastojke krema treba da izbegavate


Ovih pet frizura su spas: Evo kako da vam kosa bude savršena preko noći i ujutru spremna za posao bez odlaska kod frizera, bez pegle i bez figara!

Domaći piling za stopala

Potrebno je:

– 2-4 šoljice mleka

– šaka sode bikarbone

– veliki lavor (dovoljno veliki da u njega istovremeno stanu obe noge)

Priprema:

Zagrejte mleko, pazite da ne bude prevruće. Možete da koristite dve do četiri šolje, u zavisnosti od veličine lavora, koliko su vam velika stopala i koliko imate mleka kod kuće.

Ulijte mleko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu da budu sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.

Namačite prste u mleku oko pet minuta, a potom uzmite soda bikarbonu. Lagano pospite kupku. Umešajte sodu u mešavinu s pomoću stopala. Dobro namočite kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – posebno donji deo peta i područje ispod prstiju. Masirajte ta područja.

Ne zaboravite da potpite u tečnost i gornji deo stopala i zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masirajte ih tečnošću. To su delovi stopala koji se najviše vide kad nosite sandale ili japanke.

Kad ste dovoljno istrljali stopala, udobno se zavalite i ostavite noge da se natapaju. Operite noge toplom vodom i dobro ih osušite. Odmah bi trebalo da primetite kako stopala sada izgledaju negovanije i pomlađeno!

Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu kad se ista omekša, zato ovo i jeste idealna kombinacija!

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /