in

Šta je korekcija boje kose?

Ipak, o kakvoj god da se promeni boje kose radi, postoji mogućnost da nam se rezultat neće svideti, a u tom slučaju za dobijanje željene boje potrebno je da se prođe proces korekcije boje kose.


Kraljica Leticija DRAMATIČNO PROMENILA IMIDŽ! Više ne izgleda OVAKO – sada ima NAJMODERNIJU FRIZURU GODINE i zbog nje se ošišala prvi put od 2008. godine


Ćerka Monike Beluči pojavila se sa FRIZUROM koju je njena majka NOSILA PRE 24 GODINE I SLIČNOST JE NEVEROVATNA: Kažu da nije nasledila MAJČINU LEPOTU, ali slike kontriraju

Šta je korekcija boje kose?

Za one koji ne žele da sačekaju da im trenutna boja na kosi, koja im se ne sviđa, “izraste” ili izbledi, ispravljanje boje kose je idealna opcija, za koju će do duše da bude potrebno i više od nekoliko sati u frizerskom salonu, naravno uvek u zavisnosti od toga o koliko se zahtevnoj korekciji radi.

Korekcijom boje kose se na više načina može postići novi željeni ton, nijansa i celokupna boja kose, te se možete rešiti neujednačene boje i drugih manjih ili većih grešaka nastalih pri prethodnom farbanju.

Korekcija ne mora uvek da uključuje celu kosu, već to mogu da budu i samo krajevi, a cilj je dobijanje ujednačene boje koja bolje pristaje vašem licu.

Kad je reč o uzrocima koji stvaraju potrebu za korekcijom boje kose, to su klasični problemi poput neujednačene boje koja nije precizno nanešena, nepoželjnog odsjaja poput narandžastih tonova u plavoj kosi, izbledele boje, izrazito kontrastnog izrasta u poređenju sa ostatkom kose i drugih grešaka prilikom farbanja do kojih najčešće dolazi kad kosu farbate sami, ali mogu da se dogode i u frizerskom salonu.

Ipak, najbolje mesto za korekciju kose je u frizerskom salonu, budući da kod kuće može da bude gotovo nemoguć zadatak, a u salonu ćete da dobijete stručne savete i uslugu za osiguravanje najboljih rezultata i minimalno oštećenje kose.

Dok će kod nekih korekcija kose jedna poseta frizerskom salonu da bude dovoljna, kod onih zahtevnijih ipak će da bude potrebno nekoliko termina kod frizera kako bi postigli željeni i najbolji mogući rezultat.

Tehnike korekcije boje kose

Kako će izgledati korekcija boje kose zavisi o trenutnoj boji kose, zdravlju kose, teksturi i stanju, kao i željenim rezultatima, a neke od najčešćih tehnika za prepravljanje boje uključuju odstranjivanje postojeće boje kose, što je često prvi korak u procesu korekcije i kojim se izvlači veštačka farba kako bi se došlo do prirodne boje kose, kao i izbeljivanje/posvetljivanje kose ako želite da posvetlite kosu ili ako klasičan odstranjivač boje nije dovoljno jak da podigne pigment koji je trenutno u kosi, navodi Miss7.

Balajaž tehnika ili klasični pramenovi takođe mogu da budu odlična tehnika za ispravljanje tamnih i neujednačenih tonova, a dodavanjem svetlijih pramenova ovim tehnikama dobija se dimenzija i lepši izgled kose.

Kosi može da se doda i neki od pigmenata koji u prirodnoj boji nedostaje, a koji će onda da napravi savršenu podlogu za željenu boju.

Preliv je takođe jedan od načina “sjedinjavanja” boje, koji neutrališe i ispravlja neželjene žute ili narandžaste tonove u svetlijoj i izbeljenoj kosi, za uravnoteženi rezultat.

“Color melt” tehnika spaja nekoliko nijansi, te se njeno nanošenje koncentriše na koren kose, kako bi se smanjio kontrast u odnosu na boju na sredini i vrhovima kose.

Obično se koriste tamnije nijanse kako bi se napravio mekši prelaz na ostatak kose. Postepena korekcija namenjena je baš oštećenoj kosi kojoj je potrebno prepravljanje boje, a to uključuje korekciju u nekoliko koraka kako bi se izbeglo pucanje i opadanje kose i postigao najbolji rezultat.

Nakon završene korekcije kose, novu boju potrebno je i adekvatno održavati, proizvodima koje najbolje može da preporuči upravo frizer, ali koji svakako uključuju hranjive i regenerativne sastojke s razvijenim tehnologijama koji će da neguju kosu.

Korekcija boje kose svakako je zahtevan korak na koji ako se odlučite, treba da budete strpljivi i realističnih očekivanja kad je reč o rezultatima nakon prepravljanja boje.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /