in

Šta se dešava kada shvatite da ste dobili sede tamo dole?

Kada je kosa u pitanju, sede vlasi nisu ništa neobično, ali pubični deo? Izgleda kao da ste tek tada shvatili da starite.


3 saveta koja će sprečiti da vam kosa PRERANO OSEDI: Doktorka otkriva – nije uvek znak starenja, ovo je KLJUČNO


“OFARBAJ SE, BLAMIRAŠ SE”, govore joj je da je NEUGLEDNA zbog sede kose, a ona sija od lepote: Slavna glumica zagrlila svoje godine i kaže da joj to mnogo prija

„Baš kao i kosa na glavi, kako starite, dlake u pubičnom predelu će takođe postati tanje i sede“, kaže Sejal Šah, dermatolog iz Njujork. “Ovo naizgled veliko iznenađenje je potpuno prirodna i normalna pojava”, dodaje.

Proces jeste prirodan, ali na pojavu sedih pored genetike i vi možete da utičete na mnogo načina.

Normalno starenje

Baš kao što dobijate bore kao posledicu starosti, dobijate i sede i to ne samo u kosi. Kada starite, folikul dlake smanjuju proizvodnju melanina, pigmenta koji je odgovoran za stvaranje boje.

Sede u intimnoj regiji su sasvim normalna pojava tvrdi dermatologFoto:TMI / Alamy / Profimedia / Profimedia

Ishrana

Nedostatak vitamina B12 može da ubrza proces starenja po rečima doktorke Šah. Zbog ovog vitamina vegeterijanci mogu da imaju više problema, jer se ovaj vitamin nalazi u namirnicama koje oni ne koriste u ishrani, a to su meso i mleko. Uz razne zamene za ove namirnice, možete, na neki način, da usporite ovaj proces. Iako nije tako lako zadovoljavati preporučene doze proteina u toku dana.

Loše navike

Prvi korak da se sede što duže “držite podalje” je da prestanete da pušite, kaže doktorka. Jedna studija je pokazala da pušači imaju 2,5 puta veću verovatnoću da prerano uoče sede vlasi nego nepušači.

Šta možete da učinite

Iako ne možete da menjate svoje gene i normalan proces starenja, možete biti sigurni da ćete izgubiti višak kilograma tako što ćete paziti šta jedete, postaćete nepušač i na taj način ćete smanjiti faktore stresa u vašem životu. Zvuči veoma jednostavno.

Naravno, farba je uvek jedna od opcija, i najčešća, ali nije pametno koristiti je za dlačice tamo dole. Koža na pubičnom delu je veoma osetljiva, posebno nakon menopauzei može doći do alergijske reakcije.

“Najbolje rešenje je ipak da prihvatite svoje godine i ono što one donose, to je prirodan proces i jedna krajnje normalna pojava”, zaključuje doktorka.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /