in

Tri poznata svetska frizera ističu da je ovo najbolja frizura za tanku kosu

Kada ste dobro ošišani – vaša kosa će pokazati svoj pun potencijal, čak i kada je tanka. Pravilan odabir frizure znači i manje vremena pred ogledalom dok stillizujete kosu i pokušavate da od nje napravite nešto.


Ovo su DVE NAJPOPULARNIJE FRIZURE za žene starije od 50 GODINA: Sve slavne dame sa stavom i stilom ih biraju i izgledaju VRHUNSKI!

Bob je idealna frizura za tanku kosuFoto:Instagram

Frizeri su jednoglasni u proceni da je najbolja frizura za tanku kosu – bob frizura. Ako je ovo isuviše kratka varijanta za vas, opredelite se za lob, odnosno kosu dužine do ključne kosti.

Midi bob je odlična opcija
Midi bob je odlična opcijaFoto:Instagram

Ako imate tanku kosu, preporučio bih vam da se opredelite za kosu srednje dužine ili još kraću, ako volite kraće forme. Lob, bob, midi bob i piksi frizura zaista dobro deluju na tankoj kosi. Ako se odlučite za lob ili bob dužinu, neka to bude tupi rez na krajevima bez slojeva, kako bi se na snu frizure stvorila ta potrebna “debljina”. Dakle, bob i frizura do ramena su dobra opcija sve dok se držite tupih krajeva”, kaže profesionalna frizerka Džordana Kobela za “Vogue”.

Kraća dužina kose je dobra opcija iz još jednog praktičnog razloga – ženama sa tankom kosom teško je da puste kosu jer im se krajevi lako krzaju i često izgledaju istanjeno, čak i kada se redovno šišaju.

“Ako imate frizuru koja je svuda iste dužine, posebno kada je dužine iznad ramena, kosa deluje gušće”, ističe Riki Volter, osnivač luksuznog frizerskog salona u Londonu.

Bob je idealna frizura za tanku kosu
Bob je idealna frizura za tanku kosuFoto:Instagram

Bob frizura za žene sa tankom kosom je preporuka i trihologa i frizera Marka Blejka. “Klasična bob frizura je odličan način da učinite da vaša kosa izgleda gušće, jer vam vrhovi ostaju gusti. Bonus poene dajem bobu sa tupim krajevima koji je svuda iste dužine, jer će to učiniti da vam kosa izgleda zdravo i daće iluziju punoće”, kaže on za “Who What Wear”.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /