in

Trik da vam kosa ostane isfenirana i posle 5 dana, izgledaćete kao da ste upravo izašli iz salona

Nakon feniranja želimo da takva frizura izdrži što duže, ali već idućeg dana nekako splasne. Iz tog razloga su frizerski stručnjaci za “Byrdie” podelili nekoliko zlatnih saveta za stilizovanje kojima će isfenirana kosa i lagani uvojci da traju i nakon buđenja sledećeg dana, čak do nekoliko dana.


MA, BOGINJA I TAČKA! Ima 59 godina, a izgleda bolje nego DUPLO MLAÐE: Kune se da je TAJNA u ove 4 stvari


Viktorija Bekam se kune u ovu jutarnju rutinu za blistavu kožu: Sastoji se od samo 4 koraka, a evo šta nikako ne preskače

Kako da fen frizura što duže traje?

Za početak je važno da usavršite tehniku feniranja kad pričamo o stilizovanju kose kod kuće. Sve počinje još kod pranja kose, a frizeri savetuju upotrebu šampona-čistača kako bi kosa bila potpuno čista, a zatim i nanošenje regeneratora. Ne preskačite proizvoda za stilizovanje kose koji će je zagladiti i pružiti joj sjaj.

Pre feniranja, kosu podelite u nekoliko delova, frizeri savetuju u osam, kako biste lakše i kvalitetnije isfenirali celu kosu. Preporučuju upotrebu okrugle četke i da, umesto na zadnjoj strani, što mnogi praktikuju, feniranje započnete na prednjoj.

U rutinu nege kose ubacite i šampon za suvo pranje kose, ali nemojte da preterujete.

Ako pripadate grupi čija se kosa brzo masti, nanesite šampon za suvo pranje na koren kose i pre nego što je to potrebno, jer će on da pomogne da se apsorbuje nečistoća, pa ćete kosu duže moći da nosite raspuštenu, navodi Diva. Takođe, treba imati na umu da je manje više pa nema potrebe sveže opranu kosu prekrivati šamponom za suvo pranje kose.

Osim šampona za suvo pranje kose, dobra je ideja u rutinu nege kose da se ubaci i sprej za teksturu koji će da finišira izgled i da omogući da frizura traje što duže.

Profesionalci veruju da uticaj na kosu može da ima i jastučnica na kojoj spavamo, pa savetuju odabir svilene koja će da pomogne da isfenirana kosa ili talasi izgledaju sveže i drugog dana. Objašnjavaju kako nežna površina svilene jastučnice neće da naruši strukturu kose i probudićete se bez neželjenog frizi efekta.

Obratite pažnju i gde se kosa nalazi prilikom odlaska za spavanje – najbolje bi bilo da je iznad jastuka, umesto ispod glave i vrata jer će tako kosa bolje da zadrži volumen.

A savet koji mnogima “teško” pada – kosu treba što ređe dirati i kroz nju prolaziti prstima jer se tako samo brže masti. Zbog bakterija i nečistoće na rukama, kao i zbog prirodnog ulja, kosa se još brže masti ako je stalno popravljate i nameštate, pa je ruke najbolje držati podalje od nje.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /