in

Zašto vam smeta perfem u toku menstruacije

Zašto vam smeta perfem u toku menstruacije

U ovom tekstu, istražićemo zašto vam smeta parfem tokom menstruacije, kako menstrualni ciklus utiče na vaše čulo mirisa i koje korake možete preduzeti da ublažite osetljivost na mirise tokom ovog perioda. Stručnjaci će podeliti svoje savete i strategije kako biste mogli da uživate u mirisima bez neprijatnosti i nelagodnosti.


OMILJENI MIRIS princeze Dajane OBARAO JE LJUDE S NOGU,a čak ni nema veze sa parfemima: Evo kako je pravila svoju prepoznatljivu notu i kako JEFTINO da to i sami uradite

Prema rečima, Jessie Villner i Hanover Booth, osnivača brenda luksuznih kućnih mirisa Discotheque, vaš menstrualni ciklus može uticati na vaše čulo mirisa. Ova informacija je istovremeno uzbudljiva i zastrašujuća. Hormonske promene znače da u različitim delovima mesečnog ciklusa možete biti privučeni različitim mirisima – ono što vam se dopada jedne nedelje može biti nepodnošljivo sledeće.

Kada nivo estrogena dostigne vrhunac, vaše čulo mirisa postaje izuzetno osetljivo. “Tokom ovulacije, miris ne mora biti jak da bi imao uticaja”, objašnjavaju oni. “Čak i blagi miris ili samo naznaka mirisa može uticati na naše telo.”

Takođe, treba imati na umu da mirisi mogu uticati na vaše raspoloženje. “Emocionalni efekti menstrualnog ciklusa su dobro dokumentovani; od anksioznosti do osećaja depresije i razdražljivosti”, napominje parfimerka Ruth Mastenbroek. “Pravilnim biranjem sastojaka parfema u svakoj fazi ciklusa možete pomoći telu i umu da se lakše nose sa promenama i stresom koji prate taj period.”

Dakle, kako tačno funkcioniše ovaj “ciklus mirisa” i kako se možete pripremiti za te dane u mesecu?

Dani citrusa i mente 1-5

Citrusni parfemiFoto:profimedia / Ustupljena fotografija

Ovo je period kada počinje vaša menstruacija, sa mogućim simptomima kao što su grčevi, osetljive grudi, promene raspoloženja, glavobolja i umor. U ovom periodu možete se osećati umorno i tromo, te su mirisi citrusa i mente odličan izbor jer mogu poboljšati budnost i stimulisati vaša čula. Mirisi bergamota, limuna, mente i drugih citrusa mogu vas osvežiti i pomoći vam da se osećate bolje.

Dani nežnih i prirodnih mirisa 6-12

Ovo je period pre ovulacije kada vaše telo priprema jaje za oslobađanje. Vaš libido može biti povišen, a estrogen se polako povećava. Birajte mirise koji se slažu sa vašim prirodnim mirisom tela, kao što su mirisi drveta ili mošusa sa dodatkom molekula koji pojačavaju vaš prirodni miris tela.

Dani Senzualnih mirisa 15-28

Senzualni parfemi
Senzualni parfemiFoto:profimedia / Ustupljena fotografija

Ovo je period nakon ovulacije kada se vaša tela pripremaju za sledeću menstruaciju. Vaš libido može opadati, ali se i dalje možete osećati privlačno. Birajte senzualne mirise koji vam prijaju i dodaju samopouzdanja.

Uz pravilno biranje mirisa u skladu sa fazama vašeg menstrualnog ciklusa, možete se osećati bolje i mirisati savršeno tokom čitavog meseca.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /