in

1.100 пољопривредника у Руми добиће 30.000 динара од општине

РУМА –

Пилот пројекат Општине Рума, субвенције пољопривредницима за набавку репроматеријела наишао је на добар одзив, наиме на овај конкурс пријавило се 1.100 пољопривредника. Захваљујући ребалансу буџета који је усвојен на недавној седници локалног парламента, сви пријављени пољопривредници добиће општинску помоћ у износу од по 30.000 динара.

Јавни позив за активна пољопривредна газдинства регистрована на територији румске општине био је отворен у марту ове године и наишао је на неочекиван велики одзив градјана а прихватљиви корисници су газдинства која у свом власништву, односно у закупу имају мање од 20 хектара ратарске и повртарске производње.

Субвенције су намењене за набавку репроматеријала за сетву, минералног ђубрива, семенског материјала и дизел горива. Укупан износ намењен за ту сврху износио је 5 милиона динара, а захваљујући ребалансу буџета сви пољопривредници њих 1.100 који су се пријавили добиће општинску помоћ, истакнути је на недавној седници Скупштине Општине Рума.

Од првобитне суме од 5 милиона динара колико је у почетку предвидјено за ову субвенцију, дошло се на суму од 35 милиона динара.

Право на коришћење средстава по конкурсу имају физичка лица, носиоци регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства. Максимални износ бесповратих средсатва по једној пријави не може бити већи од 30.000 динара.