in

Abazović zadovoljan: Rezultat lokalnih izbora iznad očekivanja

“Izuzetno sam zadovoljan, čak malo i iznenađen, iznad onog što su bila moja očekivanja. Mislim da Crna Gora generalno ide u dobrom smeru i da se demonopolizovala politička scena. To je ono što smo tražili”, kazao je Abazović novinarima.

Smatra da su se ljudi značajno oslobodili u odnosu na prethodni period i da će sistem nagrade i kazne funkcionisati u budućnosti.

“To je mnogo važno za razvoj našeg demokratskog bića i da se Crna Gora svakog dana menja na bolje”, kazao je Abazović, preneo je portal RTCG.

Marković: DPS će analizirati rezultate lokalnih izbora

Nakon poraza koji je na lokalnim izborima u 14 crnogorskih opština i gradova pretrpela DPS Mila Đukanovića, poslanik i nekadašnji premijer Duško Marković kaže da ne sumnja da će ova stranka podrobno analizirati rezultate.

“Demokratska partija socijalista je uvek podrobno analizirala rezultate izbora i ne sumnjam da će to biti učinjeno i ovog puta. Kao što znate ja više nisam u rukovodstvu stranke tako da ne mogu davati izjave u ime DPS-a”, kazao je Marković za portal RTCG.

Marković je to rekao u odgovoru na pitanje kako komentariše rezultate nedeljnih lokalnih izbora, posebno rezultat DPS, i da li treba da usledi sveobuhvatna analiza na stranačkim organima.

Na lokalnim izborima DPS je od 14 opština i gradova vlast zadržao samo u tri. Rezultat u Šavniku zavisiće od ponovljenog glasanja na nekoliko biračkih mesta.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /