in

Амбасада: Смена декана Правног факултета у Новом Саду неприхватљива за Русију

Амбасада напомиње да редовни контакти руских дипломата са представницима српских образовних институција свих нивоа немају скривену агенду.

“Теме које се разматрају односе се на развој научних и образовних размена, организовање наставе и стажирања о трошку руског државног буџета и на комерцијалној основи, као и на промоцију руског језика и културе у Србији и српског језика и културе у Русији”, наводи Амбасада.

Наводи и да је таква сарадња, која има важну улогу у откривању интелектуалног и стваралачког потенцијала академских заједница Србије и Русије, у потпуности у интересу обе земље.

“Сматрамо да је политизација ове области неприхватљива, а клевете против господина Ристивојевића не могу се описати другачије него као злонамерна провокација”, саопштила је Амбасада Русије наводећи да садашња ситуација “противречи не само логици обострано корисног руско-српског стратешког партнерства, већ и здравом разуму”.

Такође, Амбасада Русије изражава наду да ће правда бити враћена уз уверење да су “покушаји ’укидања Русије’ осуђени на пропаст како у нама братској Србији, тако и у свим другим земљама”.