in

АМСС: Опрез због јачег саобраћаја, ветра и кише, радови на деоницама неких путева

„Још један дан појачаног интензитета саобраћаја. За све возаче стиже савет и апел да буду крајње одговорни, с обзиром на то да их на целом подручју Србије очекују променљиви временски услови, од местимично сувих до потпуно влажних коловоза. Видљивост је на путним правцима дужином речних токова и по котлинама смањена због јутарње магле, а у кошавском подручју има и појачаног ветра, где према Републичком хидрометеоролошком заводу може бити јачих удара, па из тог разлога у сатима када је саобраћај појачан возачи морају бити крајње одговорни да прилагоде брзину и начин вожње у оваквим условима, на превојима Тимочке, Неготинске крајне где су удари најјачи нека смање брзину и повећају одстојање између возила”, рекао је за Танјуг Јовица Митић из Ауто-мото савеза Србије.

“У овом тренутку можемо рећи да је саобраћај умереног до појачаног интензитета на свим важним путним правцима, посебно на ауто путевима, па из тог разлога када су коловози мокри, када је видљивост смањена, онда може доћи и до ванредних застоја и прекида у саобраћају неопходна је максимална одговорност свих учесника у саобраћају”, рекао је Митић.

Каже да се налазимо у грађевинској сезони, где на већини путних праваца и свим оним фреквентним правцима има успорене вожње због започетих радова, код обилазнице Београда се стварају веће гужве и најуспореније се пролази.

„Имајте стрпљења код деонице код Ресника и Бубањ потока. За оне који ће путовати на делу пута између Старе Пазове и Инђије да их подсетим да је ту обустављен саобраћај код Путинаца, иде се обилазним путем”, рекао је он.

“За оне који ће путовати ауто путем Милош Велики, ту нема интензивнијих радова, саобраћај се одвија нормално. На наплатним станицама, на истом ауто-путу без задржавања се пролази ка Црној Гори, ка Босни и Херцеговини је саобраћај оптерећен. Препоручујемо возачима да обрате пажњу кроз Овчар бању, ту има магле, може бити неког одрона, нека припазе на брзину којом управљају возило”, рекао је Митић.

Напомиње да је ЈП “Путеви Србији” појачало рад на свим наплатним станицама и сви канали за наплату путарине су у функцији, што ће условити да неће бити дужих задржавања.

„Подсетили бисмо возаче да због радова на наплатној станици Пожаревац, на петљи Пожаревац, није дозвољено искључење из правца Београда ка Нишу у смеру ка Пожаревцу и због тога се користи наплатна станица Смедерево”, казао је Митић.

Према информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије“, на наплатној станици Смедерево, на наплати, задржавање возила је јутрос око 15 минута. Према информацијама Управе граничне полиције, добијеним у 05.15 часлова, теретна возила на излазу из земље на граничном прелазу Хоргош чекају четири сата.

Теретњаци се на Батровцима и Сремској Рачи задржавају по једам сат.

Радови на деоницама неких путева

На деоница Мали Радинци – Жарковци- обустава саобраћаја до 15. маја због радова на рехабилитацији пута. Алтернативни путни правац је Рума – Добринци – Пећинци – Голубинци – Путинци, саопштило је данас ЈП „Путеви Србије“.

На деоници Чока-Кикинда радови на редовном одржавању од 25. до 30. априла, од 7 до 16 часова, уз наизменично пропуштањем возила, регулисано семафорима.

Радови на изградњи кружне раскрснице, у месту Томашевац,л од данас до 1. јула.

Деоница Куманица- Голијска Река – у току су радови на санација клизишта „Равнина 1“. За време извођења радова саобраћај се регулише наизменичним пропуштањем возила које је регулисано саобраћајним знацима.

Деоница Неготин (Радујевац) – државна граница СРБ/БУГ (Мокрање)- до 2.фебрјуара следеће године, радови на појачаном одржавању, уз наизменично пропуштањем возила.