in

Anketa: Bajden za četiri procentna poena ispred Trampa

VAŠINGTON –

Oko 41 odsto registrovanih glasača na američkim predsedničkim glasalo bi za predsednik Džozefa Bajdena da se izbori održavaju narednog ponedeljka, a oko 37 za bivšeg predsednika Donalda Trampa, prema aprilskoj anketi Rojtersa i Ipsosa.

Ta prednost od četiri procentna poena predstavlja porast u odnosu na anketu iz marta kada je Bajden imao jedan poen više od Trampa.

Oko 22 odsto registrovanih glasača reklo je da se još nisu odlučili za koga će glasati, ali i da im je bliža opcija da glasaju za kandidata koji nije iz Demokratske i Republikanske partije ili da ne glasaju uopšte.

Podaci o registrovanim glasačima se smatraju za bitnije jer su veće šanse da će oni izaći da glasaju nego neregistrovani.

Anketa je takođe pokazala da Bajden imao veću podršku među glasačima koji su završili fakultet, dok je Tramp imao veću među onima koji nisu.

Anketa je sprovedena nad 833 ispitanika koji su registrovani glasači, a margina greške je iznosila 4 procentna poena.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /