in

Antalija: Spaseno 174 zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

U saopštenju se navodi i da je jedna osoba poginula, a sedmoro ljudi je povređeno kada se urušio noseći stub žičare i udario u kabinu sa putnicima koja je pala na stenje, prenosi turski portal Sabah.

Ova žičara prevozi turiste na maksimalnoj visini od 605 metara u centralnoj oblasti okruga Antalija Konjalti i u vlasništvu je gradske opštine Antalija.

Turski ministar pravde Jilmaz Tunč je objavio na društvenim mrežama da je za 13-oro osumnjičenih u vezi sa ovim incidentom određena mera pritvora.

nesreća, u, antaliji

Juče u 17.28 po lokalnom vremenu jedan stub žičare se urušio i udario u kabinu, što je rezultiralo nesrećom u kojoj je poginula jedna, a povređeno je sedam osoba, uključujući dvoje dece, dok su 174 osobe u 24 kabine ostale zarobljene u kabinama iznad provalije.

Spasilačke akcije sprovođene su tokom cele noći i danas tokom dana uz korišćenje sedam helikoptera prilagođenih za noćne operacije, 87 vozila i oko 500 ljudi. Akcija spasavanja trajala je skoro 23 sata, saopštile su nadležne službe.jeAutorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /