in

Астрономски камп од 7. јула на Фрушкој гори

Како је најављено, љубитељи астрономије ће кроз богат програм и предавања стручњака имати прилику да докуче многа питања у вези са свемиром.

Међу предавачима ће се наћи и бројни астрономи, физичари, биолози, астрофизичари, хемичари, као и чланови астрономских друштава.

Током кампа планирано је ноћно посматрање небеских објеката, док дневни програм садржи разговоре о науци и достигнућима у истраживању свемира.

Посетиоци ће имати прилику и да се упознају са астрономском опремом, науче нешто о коришћењу телескопа, као и да се извеште у прављењу астрофотографије.

“Како направити добру астрофотографију? Шта знамо, а шта не знамо о Тунгуској експлозији? Како ће изгледати будућа мисија на Месец? Који су међузвездани објекти посетили Сунчев систем?”, само су нека од питања на које це камп одговорити, каже се у саопштењу.

Летњи камп “Летенка” организоваће Астрономска друштва “Нови Сад”, “Лира” и “Космос”, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и медицину спорта, као и подршку Природно-математичког факултета у Новом Саду.