in

Avanturista iz Turske u Novom Sadu: Osećam nešto posebno u ovom gradu

Svoju pustolovinu, Igit je započeo pre tri godine. Oduvek su ga interesovale različite kulture, nova lica, tradicionalna hrana i zanimljiva mesta koja donose drugačiju energiju. Kreira i prodaje zanimljiv nakit i na taj način finansira obilaske interesantnih lokacija. U poslednjih godinu dana svoja putovanja beleži i na YouTube kanalu, što za njega, kako kaže, predstavlja veliko zadovoljstvo. U Novom Sadu bio je i prošle godine, a povratak ga je veoma obradovao.

“Svedočim odličnim reakcijama ljudi zato što se pre svega trudim da im pružim dobru energiju, da budem uvek nasmejan i ljubazan. Kada im priđem i kažem da prodajem nakit i objasnim da uz pomoć toga putujem po svetu, mogu vam reći da me ljubazno podrže i to mi daje dodatnu motivaciju, to je moj put”, kaže Igit.

Do sada je boravio u nekoliko zemalja. Pored Srbije obišao je Makedoniju, Albaniju, Azerbejdžan, Iran, Gruziju, Kazahstan i Kirgistan. Nova mesta donose mu pre svega veliko iskustvo, brojne uspomene i nova prijateljstva, što za Igita ima veliku vrednost. Pored Novog Sada vreme je provodio i u Beogradu, međutim na pitanje koji grad bira, Igit odgovara:

“Preferiram Novi Sad, ne znam zašto, osećam nešto posebno u ovom gradu, zato između Beograda i Novog Sada, definitivno biram Novi Sad”.

Nakon Novog Sada, avanturu nastavlja na nekim sledećim lokacijama. Kako kaže, konkretan plan za sada nema, ali dobra energija uvek ga odvede na pravo mesto.

“Što se tiče sledeće lokacije, za sada nemam plan, ali voleo bih da obiđem Crnu Goru i Bosnu, zato što do sada nisam bio tamo. Volim Balkan i voleo bih da pored nakita koji prodajem, uz to ponudim ljudima i interesantne majice, mislim da bi im se to dopalo”, smatra Igit.

Zanimljiv komad nakita uvek dobro posluži, zato ukoliko Igita sretnete baš na ulicama Novog Sada, uzmite u obzir da kupovinom njegovog ručno rađenog nakita pokazujete osećaj za trud, podržavate avanturu i nekome mamite osmeh.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /