in

Bačka Palanka: Oktobarska nagrada Iliji Jovkiću, Svetislavu Đurici i Trivu Iliću

BAČKA PALANKA –

Dobitnici Oktobarske nagrade opštine Bačka Palanka za ovu godinu su Ilija Jovkić, za uspešnu organizaciju brojnih humanitarnih akcija, Svetislav Đurica, policajac koji je rizikovao svoj život kako bi spasio dete u nevolji i ugledni privrednik Trivo Ilić.

“To su pojedinci, dobitnici Oktobarske nagrade u vidu zlatne značke. Kada su u pitanju udruženja, Oktobarsku nagradu u vidu plakete dobili su Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, za postignute rezultate u oblasti kulturne delatnosti i Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, za postignute rezultate u oblasti društvene delatnosti’’, izjavio je Milan Čavić predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka.

Dobitnicima će nagrade biti uručene u četvrtak 20. oktobra, na Svečanoj sednici povodom Dana opštine Bačka Palanka, koja će biti održana u zgradi Muzeja.

“Pre Svečane sednice, povodom Dana oslobođenja, predstavnici lokalne samouprave opštine Bačka Palanka, položiće vence na spomen obeležja ‘’Baza Stojaković’’, ‘’Rusko groblje’’, ‘’Čamac’’, kao i na bistu ‘’dr Mladena Stojanovića’’ u Bačkoj Palanci’’, istakao je Čavić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /