in

Begović sa Gorijem: Srbija spremna za nastavak i produbljivanje saradnje sa Italijom

Ministarka Begović je istakla spremnost srpske strane za nastavak i produbljivanje saradnje sa Italijom.

“Mnogo je oblasti u kojima smo već započeli saradnju i upravo zbog toga imamo čvrst temelj za njen nastavak, naročito u okviru startap i naučnog ekosistema. Moramo dobro da isplaniramo dalje zajedničke aktivnosti, kako bismo dobro iskoristili sve ono na čemu smo već zajednički radili i što je pokazalo rezultate”, rekla je ministarka, a navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Ambasador Italije je rekao da je Srbija jedina zemlja s kojom je Italija organizovala tri foruma, od toga dva sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

“Želimo da nastavimo odličnu saradnju sa Srbijom i voljni smo da isplaniramo dalje aktivnosti sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Želimo da organizujemo još jedan zajednički forum, ovog puta u Italiji, kao i da povežemo Državni data centar u Kragujevcu sa Data centrom u Bolonji. Isto tako, hteli bismo da predložimo potencijalno potpisivanje Memoranduma o razumevanju između BIO4 Kampusa i kompanije Arexpo”, rekao je ambasador Gori.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /