in

Belivuk i Janković saslušani u tužilaštvu zbog ubistva, sledi saslušanje Šarića

Oni su se na saslušanju branili ćutanjem, dok će Darko Šarić biti naknadno priveden i saslušan, a povodom ubistava “škaljaraca” Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, Alena Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Protiv Belivuka se vodi postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu povodom optužbi da je vođa grupe, čiji se pripadnici, uključujući Jankovića, terete za sedam ubistva i druga krivična dela.

Sa druge strane, protiv Šarića u toku su dva postupku, a nedavno je tužilaštvo saopštilo da je pokrenuta nova istraga protiv osumnjičenih za ubistava u Grčkoj, a kao organizatori kriminalnih grupa koje su izvršile likvidacije imenovani su Darko Šarić, Radoje Zvicer i Veljko Belivuk.

Naredbom je obuhvaćen i Milinko Brašnjović, koji je krajem februara uhapšen u Španiji.

Sutra počinje suđenje Belivuku, Miljkoviću i njihovim suprugama zbog pranja novca

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama i ostalim osumnjičenima da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Optuženi bi trebalo da detaljno da iznesu odbranu, dok su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, kratko negirali krivicu.

Svi optuženi su negirali krivicu, osim Snežane Đorđević koja je izostala sa prethodnog suđenja, zbog čega je sudija u odnosu na nju privremeno razdvojio postupak.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Optužnicom je svim optuženima na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević, kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /