in

Без гужви на наплатним станицама и граничним прелазима

Због предстојећих ускршњих празника продужено је радно време граничног прелаза Бачки Виногради – Ашотхалом и оно је од седам до 22 часа, саопштило је ЈП Путеви Србије.

Празнични дани увек доносе појачан интензитет саобраћаја па може долазити до успореније вожње али и краћих застоја у зонама радова али и на појединим наплатним рампама, наводи се у саопштењу Ауто-Мото Савеза Србије.

Због мокрих коловоза и повремених падавина које су за данас најављене возачима се саветује опрезнија вожња.

Радови на деоницама неких путних праваца

На ауто-путу Е-75, петља Нови Сад југ-петља Ковиљ, од 25. до 27.априла, од 7 до 16 часова, радови на постављању нове челичне заштитне ограде.

За саобраћај ће бити затворена зауставна саобраћајна трака, а саобраћај ће се одвијати возном и претицајном саобраћајном траком у смеру Нови Сад – Београд, саопштило је ЈП „Путеви Србије“.

Обилазници око Београда, петља Орловача – петља Остружница, у смеру ка Остружници, 26. априла од 12 до 12.30 часова, биће измењен режим саобраћаја због радова на дефектажи оштећеног хидранта у тунелу Липак.

Доћи ће до затварања претицајне саобраћајне траке унутар леве цеви тунела Липак. Саобраћај ће се одвијати десном саобраћајном траком леве цеви тунела Липак.

Ауто-пут Е-75, петља Бачка Топола – петља Фекетић, смер ка Новом Саду, до 9. маја радови на рехабилитацији пута.

Саобраћај се одвија претицајном саобраћајном траком, док су возна и зауставна саобраћајна трака затворене за саобраћај.

Ауто-пут Е-763, тунел Шарани, смер ка Чачку, 26. априла од 9 до 17 часова, радови на одржавању ИТС опреме и система за управљање. Радови у једној траци кроз десну цев тунела Шарани и доћи ће до пар повремених обустава саобраћаја у трајању до 10 минута истовремено кроз обе тунелске цеви. Саобраћај ће се кроз десну цев тунела Шарани, у смеру ка Чачку, одвијати једном траком.

Чока-Кикинда, радови на редовном одржавању од 25.до 30. априла од 7 до 16 часова, уз наизменично пропуштањем возила, регулисано семафорима.

Гложан-Бегеч, од 7 до 17 ч, до 3. јуна радови на појачаном одржавању, уз наизменично пропуштање возила.