in

Bez zadržavanja na granici, oprez zbog magle na putevima

Bez zadržavanja na granici, oprez zbog magle na putevima

Pored mokrih i klizavih kolovoza, vozači treba da obrate pažnju na pojavu magle i sumaglice u jutarnjim i večernjim časovima u kotlinama, preko planinskih prevoja, kao i pored rečnih tokova.

Prema informacijama Uprave granične policije, nema zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu Horgoš, teretna vozila čekaju dva sata.

Magla smanjuje vidljivost na 100 metara ka prelazu sa Severnom Makedonijom

Na više putnih pravaca u Srbiji jutros ima magle, koja na auto-putu od petlje Grdelica – do graničnog prelaza sa Severnom Makedonijom smanjuje vidljivost na 100 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Magle ima i na sledećim putnim pravcima: Vlasinsko Jezero – granični prelaz s Bugarskom (Ribarci), Zaječar (Majdanpek) – Negotin – granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje), Zaječar (Golubac) – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem 35, granični prelaz s Rumunijom (brana HE Đerdap 1) – Vratarnica – Knjaževac – Svrljig, kao i na putu Kalna – Jabučko ravnište.

Magla je moguća pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP Putevi Srbije ukazuje i na pojavu sitnih odrona na području Zaječara, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Odrona ima na sledećim putnim pravcima: Mlanča – Studenica – Ušće, Raška – Kuti – Odvraćenica i Perovac – Gokčanica – Goč.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /