in

Bez zadržavanja na rampama auto-puteva

Bez zadržavanja na rampama auto-puteva

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna i putnička motorna vozila je 60 minuta.

Na graničnom prelazu Sremska Rača, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, dodaje se u saopštenju.

Uklonjeno preko 200 kubika stena kod Brodareva, ponovo uspostavljen saobraćaj ka Crnoj Gori

Nakon nekoliko sati borbe vredni radnici Puteva Užice uspeli su da uklone oko 200 kubika kamena koji se sručio na magistralni put Prijepolje – Bjelo Polje i blokirao saobraćaj ka Crnoj Gori.

odron, put, brodarevo

“U 13 sati i 40 minuta put je pušten u saobraćaj, ogromna količina kamena je uspešno sklonjena sa kolovoza i saobraćaj na ovoj deonici je ponovo uspostavljen”, potvrdio je za RINU Alen Mušanović iz Puteva Užice.

U ranim jutarnjim satima u mestu Mili kod Brodareva, obilne padavine dovele su do odrona kamena na magistralni put koji vodi ka graničnom prelazu Gostun, što je dovelo do potpunog prekida saobraćaja, pa su nadležni preporučili vozačima koji putuju ka Crnoj Gori da koriste prelaz Jabuka.

“Pokrenulo se brdo usled obilnih padavina koje su pogodile ovaj kraj. Trenutno je onemogućeno odvijanje saobraćaja. Palo je oko 200 kubnih metara kamena na kolovoz kod ulaznog portala Žuti kuk iz pravca Brodareva. Ono što otežava čišćenje jeste oko pet kubika velikih stena koje bageri ne mogu pomeriti. Prinuđeni smo da pošaljemo specijalne mašine koje će prvo razbiti to kamenje, a zatim i ukloniti”, rekao je danas Alen Mušanović iz “Puteva Užice”.

Na graničnom prelazu Horgoš teretna vozila se zadržavaju dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Zbog magle smanjena vidljivost na pojedinim deonicama

Putevi Srbije upozorili su danas učesnike u saobraćaju da voze oprezno zbog pojave magle na pojedinim putnim deonicama.

Na obilaznici oko Beograda, u zoni tunela Lipak, Železnik i Straževica zbog magle smanjena je vidljivost, navedeno je u saopštenju.

Mogućnost pojave magle postoji pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Na auto-putu E-75, petlja Beška – petlja Kovilj, most Beška, smer ka Novom Sadu, radovi na popravci oštećene dilatacije na mostu do sutra do 17 časova, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Za saobraćaj zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, saobraćaj se odvija preticajnom trakom.

Petlja Ostružnica-petlja Orlovača, ispred tunela Železnik, u smeru ka Orlovači, sutra od 7 časova kratkotrajni radovi na Obilaznici oko Beograda, pri čemu će biti zauzeta preticajna saobraćajna traka u dužini od oko 100 metara.

Irig – Maradik, radovi na rehabilitaciji puta do 22. novembra, uz naizmenično propuštanje vozila.

JP “Putevi Srbije” apeluje da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju RHMZ, danas očekuju obilnije padavine.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /