in

Бициклом од Шашинаца до Бањалуке у деветој деценији

СРЕМСКА МИТРОВИЦА –

Градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић примила је у Градској кући Радослава Ивановића из Шашинаца, који је бициклом прешао 270 километара, да би стигао до Бањалуке, где га је лично дочекао градоначелник. Мотив овог храброг и издржљивог човека је био племенит, јер је свој бицикли поклонио у хуманитарне сврхе, за лечење малог Вукана.

Радослав Ивановић је рођен у Шашинцима и има 90 година. На пут је кренуо 4. маја, а стигао 6. Истакао је да је овај пут испланирао прошле године, са два циља, хуманитарни карактер и одлазак пријатељу на славу.

Пошто је Радослав поклонио свој бицикли, Град је одлучио да га обрадује и на неки начин подржи његову племениту акцију, те је од градских челника на поклон добио бицикл, а племенити и скромни Радослав је одлучио да и њега поклони у хуманитарне сврхе.

Градоначелница Светлана Миловановић је честитала Радославу на подухвата и истакла да може да послужи као инспирација и пример многима.

На свом путу Радослав је доживео многе авантуре и упознао дивне људе. Када је стигао у Бањалуку, лично га је дочекао градоначелник, али и грађани, који су га поздравили. Радослав већ увелико планира нова путовања и нове подухвате, а нада се да ће успети бициклом да дође и до Загреба.