in

BiH: Utvrđeni rezultati, osim za predsednika i potpredsednike RS

Utvrđeni su rezultati za Predsedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine kantona u FBiH, prenela je Srna.

Iz CIK-a BiH je saopšteno da će rezultati izbora za predsednika i potpredsednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi i napominje da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, kako se navodi, stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena, kao i utvrđeni rezultati, na internet stranici CIK-a ”www.izbori.ba” i smatraće se da je danom objave dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Sutra, u poneđeljak i utorak, odnosno 23, 24. i 25. oktobra do ponoći, moguće je podnošenje zahteva za ponovno brojanje glasačkih listića.

Protiv odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, u skladu sa Izbornim zakonom BiH, može se putem CIK-a BiH podneti žalba Apelacionom odeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na veb stranici CIK-a, dodaje se u saopštenju.

 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /