in

Bolji uslovi za vožnju, teretnjaci na Batrovcima čekaju šest sati

Bolji uslovi za vožnju, teretnjaci na Batrovcima čekaju šest sati

Vozače danas očekuju bolji uslovi za vožnju jer će toplo i sunčano vreme doprineti lakšoj prohodnosti puteva i sigurnijoj vožnji. Sve više je deonica na kojima je zbog započetih radova saobraćaj usporen ili se odvija uz povremeno kraće zastoje, saopštio je danas Auto moto savez Srbije.

U dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno je da će granični prelaz Horgoš 2 raditi od 05 do 23 časova, navodi se u saopštenju AMSS.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. Prema poslednjim informacijama JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Na prelazu Gradina formirana kolona teretnih vozila

Na auto-putu E-80, zbog zadržavanja teretnih motornih vozila, formirana je kolona teretnih vozila u smeru prema graničnom prelazu Gradina, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad trenutno je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila, uz povremena propuštanja, navodi se u saopštenju.

U periodu od 8 do 16 časova, danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica petlja Sirig – petlja Vrbas u smeru Novi Sad – Subotica, zbog čega će, u zoni radova, biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom, saopštili su Putevi Srbije.

Na teritoriji Ivanjice ima mestimično snega do 5 cm, potreban oprez u vožnji

Na pojedinim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, pa se vozačima preporučuje oprez, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.

Državni putevi II prioriteta održavanja, kao i najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik

II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana

II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo

II A-210 Kopaonik – Rudnica

II A-211 Kopaonik – Jaram

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, upozoravaju iz Puteva Srbije.

Na teritoriji Zaječara su učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala).

Javno preduzeće Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /