in

Британија: Битка за Славјанск следеће кључно ратиште

Руске снаге се сада вероватно налазе око 16 километара северно од Славјанска, наводи се у најновијем извештају британске обавештајне службе.

Постоји реална могућност да ће битка за Славјанск бити следећа кључна тачка у борби за Донбас, док Русија наставља да консолидује своју контролу над Лисичанском и Луганском, додаје се у извештају.

На северу, Москва је усмерила већину преосталих расположивих јединица из источне и западне групе снага на наставак офанзиве у правцу Изјума, где су током прошле недеље, руске снаге највероватније напредовале до још пет километара суочене са изузетно одлучним украјинским отпором, наводи се у саопштењу британског министарства, преноси Гардијан.

Најмање две особе су погинуле, а седам је повређено када су руске снаге гранатирале Славјанск у региону Доњецка, саопштио је у уторак начелник украјинске доњецке регионалне војне администрације Павло Кириленко, пренео је CNN.

“Руси поново намерно нападају места на којима су окупљају цивили. Ово је чисти тероризам”, написао је Кириленко у Телеграму, уз позив становништву да се евакуише.