in

Brnabić i Dačić razgovarali sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja

Brnabić je Sabonheu poželela dobrodošlicu u našu zemlju i istakla zadovoljstvo što Srbija osnažuje saradnju sa zemljama Kariba u prethodnim godinama.

Obe strane su se složile da ima mnogo potencijala za još intenzivniju razmenu, te izrazile nadu da će se to desiti u narednim godinama, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Predsednica skupštine istakla je važnost ove Asocijacije kao foruma za unapređenje bilateralnih odnosa Republike Srbije sa državama Kariba.

Sabonhe je obavestio predsednicu da se Ministarska konferencija asocijacije karipskih zemalja održava u maju u Surinamu i da se nada se će na njoj biti prisutan i predstavnik Srbije.

Predsednica parlamenta izrazila je zahvalnost Sabonheu na podršci Srbiji za organizaciju specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine. Ona je Sabonheu uputila poziv za promociju karipskih zemalja u Beogradu tokom trajanja te izložbe i dodala da joj je želja da ovaj deo sveta bude predstavljen na najbolji mogući način.

Sabonhe je izjavio da je ta izložba sjajna prilika za predstavljanje svih potencijala karipskih država i najavio da će blisko raditi sa timom na realizaciji tog cilja.

Dačić: Čestitka za jubilej

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je ranije razgovarao sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih država (ACS) Rodolfom Sabonheom koji boravi u poseti Srbiji i u prijateljskom razgovoru je izražena obostrana spremnost za dalje intenziviranje odnosa Srbije sa Asocijacijom karipskih država, kao i bilateralne saradnje sa državama koje ona okuplja.

Čestitajući jubilej – 30 godina od formiranja Asocijacije karipskih država, šef srpske diplomatije, je izrazio zadovoljstvo zbog posete visokog predstavnika ove važne regionalne organizacije, koja okuplja veliki broj država Kariba, a u kojoj je Srbija, u svojstvu posmatrača, prisutna i aktivna od 2012. godine.

asocijacija, karipskih, drzava

Generalni sekretar Sabonhe je, i ovom prilikom, ponovio poziv prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da učestvuje na 29. redovnom sastanku Ministarskog saveta ACS, koji će se ove godine održati 9. maja u Paramaribu, Republika Surinam.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /